“Future Shorts” – vienos nakties kino nuotykis

Išlaikęs pirmąjį išbandymą “Lofte” festivalis „Future Shorts“ grįžta į Lietuvą su nauja – pavasarine – programa. Tai -didžiausias pasaulyje, naujos kartos trumpametražių filmų festivalis „Future Shorts“, apjungiantis pusės milijono auditoriją visame pasaulyje. Kino vakarėliai vyksta 150 miestuose ir 55 šalyse, prie kurių pernai prisijungė ir Lietuva. Festivalis kviečia visus mėgstančius ne tik gerą kiną, bet ir pasiausti. Antrasis dublis – nuo 19 val. balandžio 28 d. (šeštadienį) menų išsiilgusioje erdvėje „Propaganda“.

„Su pavasarine jėga linksminsim ir stebinsim kokybės išsiilgusius žmones – subalansuota vaizdo ir garso doze. Pristatysime Lietuvoje dar nematytą kino ir animacijos programą. Tarp pačių-pačiausių pavasario sezono filmų – vėl gausybė prestižiniuose festivaliuose apdovanotų filmaų, tarp jų ir garsiojo Spike Jonze trumpametražis darbas. Taip pat pateiksime ir desetą – “Vilniaus Kino Šortų” laimėtojų programą. Jei pasiilgote naujų koncepcijų, idėjų, spalvų, o gal net galimybės žvilgterėti į ateitį, balandžio paskutinį šeštadienį susitiksime ant Tauro kalno“, – renginį pristato vienas organizatorių Paulius Juočeris.

„Future Shorts“ – tai ne įprastas kino festivalis, o vakarėlis, kuriame susijungia trumpametražiai filmai, muzika, bendravimas. Čia valytojos ir uždegtos šviesos neverčia žiūrovų palikti salę vos pasibaigus filmui – pasirodžius titrams, jie gali tęsti linksmybes su įvairių atlikėjų muzika bei vidžėjų projekcijomis.

Filmų programa:

Kanuose ir kituose tarptautiniuose festivaliuose įvertintas juodojo humoro užtaisas „Lokys“ ( „Bear“, rež. N. Edgerton).„Myliu tave labiau“ („Love You more“, rež. S. T.Wood, Didžioji Britanija) – 1978-aisiais vykstanti dviejų pankų meilės istorija, kuriai scenarijų parašė Oskaro nominantas Patrick Marber, o prodiusavo garsusis režisierius Anthony Minghella („Anglas ligonis“, „Talentingasis misteris Riplis“). Žiūrovai matys ir trijų merginų režisuotą trumpametražį „Ranka“ („The Arm“, rež. B. Larson, S. Ramos, J. Ennis, JAV), tarptautiniame Sandanco kino festivalyje laimėjusį specialų žiuri prizą už komedijinį pasakojimo stilių. „Future Shorts“ renginį savo kino programa papildysfestivalio mūsų partneris – tarptautinis trumpų filmų festivalis “Vilniaus kino šortai”. Tai bus įžanga ir priminimas apie artėjantį trumpametražio kino cunamį š.m. rugsėjo 6- 9 dienomis, kada “Vilniaus kino šortai” užplūs visa savo jėga.

TRUMPAI:

Balandžio 28 d. (šeštadienis) 19h @ “Propaganda”, V. Mykolaičio – Putino g. 5, Vilnius

3 valandos (180 min.) trumpametražių filmų iš viso pasaulio dideliame ekrane, bet ne kino teatre

Muzika: UMIKO (live), djs Commander 64 ir Mr.S

Žala kišenei – 10lt (prie įėjimo)

Prisijunk FB – www.facebook.com/events/215561981890950/