„Satta Outside“ arenoje – „Mouse on Mars“ ir Nicole Willis su „The Soul Investigators“

Dvidešimt metų elektroninę muziką iš naujo išradinėjantis vokiečių duetas „Mouse on Mars“ ir amerikiečių vokalistė Nicole Willis su gausiu funk ansambliu iš Suomijos. Rugpjūčio 10-12 dienomis Šventojoje vyksiantis festivalis „Satta Outside“ pristato didžiausius savo vardus, drauge ir du skirtingus festivaliui artimo skambesio polius.

„Mouse on Mars“ sugrįžo debiutu „Modeselektor“ leidykloje

Po šešerių metų apmąstymų vokiečių elektronikos profesoriai „Mouse on Mars“ šiemet išleido naują studijinį albumą „Parastrophics“. Tai pirmasis jų leidinys naujuose namuose, tautiečių „Modeselektor“ leidykloje „Monkeytown“. Melomanų lūkesčiai viršyti – 1993-aisiais startavęs duetas savęs nekartoja ir gyvena šia, eklektiška, abstrakčiai gaivia, erdvei, kūnui ir mintims skirta, diena. Muzikos kritikai šį darbą rikiuoja greta kitų, tiek savo laiku, tiek dabar unikalių „Mouse on Mars“ albumų.

Tie lietuviai, kuriems pasisekė, 2004-aisiais „Mouse on Mars“ regėjo ŠMC vykusiose „Elektrodienose“. Visi kiti turi dar vieną šansą – albumo proga vokiečiai keliauja po pasaulio festivalius.

Nicole Willis ir „The Soul Investigators“ – albumo ruošos įkarštyje

Iš Niujorko kilusi vokalistė, keturių solinių albumų savininkė Nicole Willis šiuo metu gyvena ir kuria Helsinkyje. Tai jos balsas puošė Jimi Tenor albumą „Out Of Nowhere“ („Warp“), taip pat amerikietė bendradarbiavo su „Nuspirit Helsinki“ ir Maurice Fulton. Daugelio svarbių džiazo festivalių viešnia prieš keletą metų dalyvavo ir „Kaunas Jazz“.

„Satta Outside“ arenoje N. Willis pasirodys drauge su suomių funk projektu „The Soul Investigators“, kuriam vadovauja žanro klasiką gerbiantis išradėjas Didier. Visa gausi kompanija šiuo metu vėl drauge po kelerių metų pertraukos – 2006-aisiais išleidę albumą „Keep Reachin‘ Up“ naują darbą muzikantai ruošia šiam rudeniui, o jo skambesį pristatys jau koncerto festivalyje metu.

Nuo 2007-ųjų organizuojamame „Satta Outside“ šiemet taip pat pasirodys britai „Cloud Boat“, „Darkhouse Family“, „Dark Sky“, Tropics, MRK1, „The Greg Foat Group“, olandai Cinnaman ir Krampfhaft, vyks Baltijos šalių „Ritmo kovų“ finalas ir t.t. Su nuolat pildomu atlikėjų sąrašu galima susipažinti festivalio tinklalapyje, ten – ir visa naudinga informacija apie kitas veiklas, atvykimą, apgyvendinimą ir bilietus, kurie brangs liepos 13-ąją.