Exhibitor: Different Lithuanian Music Vol. 1

Jau dešimti metai (bent jau tai byloja rastas pirmas įrašas Ore Forumuose, kupinas susižavėjimo šūksnių), kai tęsiasi paini ir paslaptinga atlikėjo Dumaz (aka Empty Pocets aka Dig That Beat) pasaka, kuri būtent ir prasidėjo su iki šiol labiausiai vertinamu atlikėjo kūriniu “Pasaka”. Greičiausiai šios sukakties gerosios energijos vedami užtikome šio atlikėjo kitokios lietuviškos muzikos rinkinį, kuriuo jis sutiko pasidalinti OreCast rubrikoje.

Jo pirmąjį (ir apskritai vieną pirmųjų tikros lietuviškos elektroninės muzikos) albumą Dumaz kadaise dar buvo galima rasti kai kuriose šiuo metu išnykusiose muzikos įrašų parduotuvėse, Mamania prieš gerus metus šį leidinį meistriškai sukergė su MF Doom vokalais ir panašu, jog Dumaz vėl greit pakils iš kūrybinių pelenų. Tačiau Dumaz yra dūmas, o ugnies be dūmų nėra.

Apie viską plačiau – iš pačio atlikėjo lūpų ir pirštų.

Dumaz, Empty Pockets, Dig That Beat. Kas tai? Skirtingi gyvenimo ar muzikos etapai?

Tai ir skirtingi etapai, ir labai skirtingi stiliai, bet bendrai paėmus tai – to paties rubiko kubiko skirtingos plokštumos. Nesinori klaidinti ar išgąsdinti klausytojų suplakus viską po tuo pačiu vardu.

Dumaz (kurio kūrinį Pasaka turetų prisiminti kai kurie klausytojai) – lengvas trip hop stiliaus projektas prie kurio vis galvoju sugrįžti, gal net ir šiais metais.

Empty Pockets naudojau savo sunkesniajai muzikai, kol galų gale palikau tik d&b stiliaus kūriniams.

DigThatBeat dėl neretai kam užkliūnančio pavadinimo pakeiciau i Exhibitor. Tikiuosi jau nebereiks prisigalvoti nauju pseudonimų, nes man tai gana sunkiai sekasi (juokiasi).

Su kuo valgomas Exhibitor?

Jis tikrai bus valgomas be prieskonių, nes gana daug jau “priprieskoniavau” bedarydamas (juokiasi). Tai nebus labai lengvai klausoma muzika, nes jin reikalauja nemažai dėmesio iš klausytojo. Jeigu patinka d&b, trip hop, eksperimentiniai stiliai su įvariomis priemaišomis, tuomet ir Exhibitor stilių mišrainė turetų neblogai susikramtyti. Tai tikrai nėra ta muzika, kurią kas diena girdi per radiją.

Kaip atsidūrei Didžiojoje Britanijoje? Kąten šiuo metu veiki?

Kaip ir daugelis emigravusių iš Lietuvos perbėgau į svečią šalį, kad susikurčiau naują gyvenimą. Buvo ir gerų laikų, ir sunkių… Šiuo metu ir vėl aktyviai kuriu muzika, ruošiuosi gyviems pasirodymams. Tiesa, tik laisvalaikiu – darbo valandomis užsiimu nemuzikine kuryba (CCTV aparaturos konstravimas, prototipai).

Vos prieš mėnėsį buvo išleistas mano EP pavadinimu I am limited Edition leible Jon Kennedy Federation, kas, esu tikras, yra tik pradžia.

http://soundcloud.com/jon-kennedy-federation/i-am-limited-edition-sampler

Kaip ir kodėl atsirado Different Lithuanian Music? Ar bus tęsinys, jei gale yra Vol. 1?

Kurį laiką buvau gana stipriai atsiribojęs nuo visokių internetinių portalų, vengiau bet kokių socialinių tinklų ir kai pradėjau naudoti Souncloud, atradau tiek daug geros lietuviškos muzikos, kuria norėjosi pasidalinti su kuo daugiau klausytojų, kurie gal net nežino apie tokios muzikos egzistavimą. Į vol. 1 sudėta tikrai ne visa ta muzika, kurią pavyko atkapstyti. Jos kasdien atrandu ir daugiau. Šiaip nesinorėjo per daug šokinėti tarp labai skirtingų stilių, tai į Vol. 1 sudėjau tokius labiausiai “kitoniškus” lietuviškus elektroninės pakraipos kūrinius. Tikrai bus (kiek skirtingo stiliaus nei Vol.1 buvo) ir Vol.2 ir Vol.3, o gal dar daug daugiau, nes tikiuosi lietuviški talentai neišsisems ir kurs toliau, o ir naujų talentingų kūrėjų taip pat atsiras.

Sek Exhibitor internete:
www.soundcloud.com/exhibitor
www.facebook.com/exhibitormusic
www.mixcloud.com/exhibitor/

Kūrinių sąrašas:
1. Subflu – Xibalba
2. Genys – Change 4 Good
3. S13 – Green
4. Eleven Tigers – My Name Is Light
5. Genys – Everything Would Be Different
6. Corbie – My Angry Robot
7. Empty Pockets – Chilling
8. Subflu – Confused
9. ABCD – Paper Knife
10. Style Mistake – Time Warp
11. Eleven Tigers – Ridden
12. Sedentary Birds – Even If It’s Hard (Umiko’s Interpretation)
13. Misfit – Misfit
14. Genys – Surge
15. NRK1 & Gintar – Bundantis Rytojus (Instrumental)
16. Left I Right – Headlight
17. Umiko – Dance