Revoliucija Pakalnių kaime

Elektroninės muzikos festivalis – REVOLUTION FESTIVAL 2013
Data: 2013 birželio 14-16;
Vieta: Pakalnių kaimas, Utenos raj.;
Kaina 40-60lt;
Renginys Facebook’e: http://www.facebook.com/events/160244210802892/ 

Kviečiame vasarą pradėti galingais bass garsais REVOLUTION festivalyje. Birželio 14 – 16 dienomis, visai šalia Utenos, Pakalnių piliakalnio papėdėje, ežerų bei kerinčios gamtos apsuptyje. Aplankyk tikras lietuviškas džiungles! Čia plokšteles suks ne tik pripažinti Lietuvos reggae, dub, jungle, hardcore, drum’n’bass karaliai, bet taip pat ir puikiai žinomi atlikėjai iš kitų Europos šalių. Trijose scenose ritmus palaikys tokie scenos vilkai bei sparčiai kopiantys karjeros laiptais ir jau pripažinti naujokai, kaip DJ L.A.B. [UK], KRUMBLE [FR], J MAN [UK], AUDIOTIST [BE], JAMIN NIMJAH [UK], TROPMANGA [BE], OSH-KOSH [UK], DR. MATHLOVSKY [BE] ir daug kitų! Be kokybiškos muzikos, festivalyje veiks įvairios meninės dirbtuvės, taigi nuobodžiauti tikrai neteks, o atpalaiduojanti Aukštaitijos gamta priglaus pavargusį, užsupuos ir padės pamiršti visus rūpesčius. Pradėk vasarą galingai!

Pakalnių miestelis minimas XVIIa. kartu su senuoju dvaru. Rytinėje kaimo pusėje, dviejų ežerų, upės, pelkių, didelių kalnų ir sodų apsuptas yra Pakalnių dvaras. Vietiniai žmonės įvardija ne tik vargus ir nepriteklius, patirtus vaikystėje, karo, pokario baisumus, bet ir gėrį, kurį sukūrė papuošta dvaro sala: kvapnūs spalvoti gėlynai, liepų ir klevų alėjos, didingi ąžuolai. Senasis ąžuolas- didelis ir stiprus gamtos paminklas, stovintis lyg senas liūtas, įveikęs visus amžius, išsikovojęs sau vietą ežero papėdėje. Tebeauga ir didžiulė pušis, kadaise globojusi gandrus, bet jie išnyko kartu su nugriautais pastatais ir žmonių balsais.
Daug metų dvaro sala matė perversmus, sunkumus, gražias dienas, audringas naktis, saulės ir pilnaties šviesą, tačiau liko apleista, nepribrendama, pamiršta tyloje.

Tačiau mes gyvename XXI-ajame amžiuje ir viskas jau keičiasi: vieni silpo, kiti augo, stiprėjo. Naujos kartos pastatė tiltą vidury neperbrendamų pelkių. Aukštai iškilo revoliucijos vėliava – tylos nebeliko. Dvi paros elektroninės evoliucijos, pasakiško grožio saloje, pakeisti tylą į masinį laužyta ritmą. Daugiau nei 40 atlikėju iš Europos privers išgirsti visą tai, kur bebūtum: lydint saulę draugų būryje, girdint stiprų liūtų riaumojimą mėnulio šviesoje ar rytinio rūko, pjaustomo lazerių, apsuptyje.