Vilniuje vyks susikertančių medijų konferencija „Cross Media Zen“

Š.m. birželio 7 – 8 dienomis Vilniuje vyks trečioji susikertančių medijų (angl. cross media) konferencija ir kūrybinės dirbtuvės „Cross Media Zen“. Konferencijos metu užsienio ir Lietuvos susikertančių medijų, reklamos ir komunikacijos specialistai, žurnalistai, prodiuseriai bei kino kūrėjai dalinsis patirtimi, kaip sėkmingai konstruojamos ir skirtingoms medijos platformoms pritaikomos šiuolaikinės istorijos bei patarimais, kaip pasyvų turinio vartotoją paversti aktyviu jo dalyviu. Konferencijos metu taip pat bus pristatyti naujausi susikertančių medijų projektų pavyzdžiai iš Europos ir viso pasaulio.

„Gebėjimas inovatyviai pasakoti savo produkto istoriją, norimą turinį efektyviai pateikti keliose medijos platformose bei įtraukti vartotoją į istorijos kūrimą nebėra privalumas, o būtinybė norint konkuruoti dabartinėje rinkoje. Lietuvos auditorija imli naujovėms, stengiasi neatsilikti nuo pasaulyje vyraujančių tendencijų ir neretai būti jų priešakyje, tad tikimės, kad trečioji susikertančių medijų konferencija sulauks dar didesnio dėmesio nei anksčiau“, – sako renginį organizuojančio biuro „Media Desk Lietuva“ vadovė Rūta Bogužaitė.

Šių metų konferencijoje ypatingas dėmesys bus skiriamas auditorijos formavimui ir ryšio tarp prekės ženklo ir turinio nagrinėjimui. Lektoriai pristatys naujausius auditorijos tyrimų rezultatus ir tendencijas, bus kalbama apie šiuolaikinės auditorijos lūkesčius, aktyvaus turinio vartotojo svarbą prekės ženklo populiarinimui. Taip pat konferencijos dalyviai bus supažindinti su nauja profesija – istorijos architektūra (angl. story architect).

Konferencijos temos bei lektoriai labiausiai turėtų sudominti reklamos, komunikacijos, kino, literatūros, kompiuterinių žaidimų, IT, animacijos sričių profesionalus. Praėjusių metų rezultatai rodo, kad „Cross Media Zen“ tampa platforma, kur šių sričių specialistai gali užmegzti vertingas pažintis, pradėti bendrus projektus.

Į birželio 8 dieną vyksiančias kūrybines dirbtuves bus atrinkti dešimt dalyvių, pateikusių įdomiausias susikertančių medijų projektų idėjas. Dirbtuvių metu susikertančių medijų ekspertai Asta Wellejus iš Danijos ir Simon Allen iš Jungtinės Karalystės konsultuos atrinktus dalyvius projekto vystymo klausimais bei padės pasiruoši sėkmingam jo įgyvendinimui.

Konferencija ir dirbtuvės yra nemokamos. Registruotis į jas galima čia. Dalyvių skaičius ribotas.