“Pakankamai kietas” kvietimas lapkr16

Perfrazuojant žinomą posakį: nėra blogo oro, yra tik netinkama muzika. Lapkričio 16-osios tamsą, drėgmę ir šaltį nugalės jaukios ir šiltos reggae/dub vibracijos – Vilniaus kultūros baro “Kablys” skliautus drebins “Tuff e Nuff” renginys, kuriame be lietuvių pasirodys ir žinomas jamaikietiškos muzikos propaguotojas RIDDIM TUFFA iš Škotijos. Atlikėjas daug koncertuoja Europoje ir šį rudenį išsiruošė į kelionę, kurios metu aplankys Čekiją, Kroatiją, Prancūziją, Estiją, Lenkiją, Austriją, Angliją ir, žinoma, Lietuvą.

Šiemet startavusi nuotykingų garsų platforma “Dubartis”, pateikusi jau 10 ritmingų ir įvairiaspalvių downtempo, dub, hip hop, reggae, world ir kitų stilių “podkestų”, sujungė pajėgas su Lietuvos regio bendruomenės sunkiasvoriais “Kala Soundsystem” ir kviečia patirti vieną karščiausių rudens naktų.

Savo ruožtu “Ore” siūlo nesušalti, atsakyti į klausimą ir laimėti kelis kvietimus sau ir savo draugui.

Iš kurio Škotijos miesto kilęs Riddim Tuffa?

Atsakymus su savo vardu/pavarde/telefono nr. siųsk konkursas@ore.lt iki š.m. lapkričio 15 d. 14:00. Nugalėtojas bus atrinktas burtų kelių ir informuotas asmeniškai.

° Pon the controls:

RIDDIM TUFFA (Tuffa Dubs, UK)
http://bit.ly/17JzBqG

Kalasoundsytem
http://on.fb.me/179nszI

Genn Bo (Dubartis)
http://bit.ly/1h6oBM3

Direktorius (Ore.lt)
http://bit.ly/1adG8yV

Soundsysters
http://bit.ly/H0LbaZ

° Pon the mic: Dominyka, LT ir Faytas

° Kultūrinis mokestis: su skrajute 10Lt / be 20Lt

N-18 / Face Control

Jau kelis metus Riddim Tuffa organizuoja vakarėlius, kurių pagrindas yra regis, tačiau mielai priima viską, kas sukasi aplink dancehall, ragga, jungle, dubstep ir panašius stilius: Robert Lee, Daddy Freddy, Earl 16, YT, Kenny Knots, Congo Natty, Mungo’s HiFi, Benny Page, OBF, Radikal Guru, Jahtari.

Riddim Tuffa studijinė kūryba stipriai įtakota skaitmeninio ’80-ųjų stiliaus. Naudodami seną analoginę įrangą ir modernias įrašinėjimo technikas, jie sukuria šviežią skambesį, kurio ištakų galima ieškoti dancehall muzikoje. Jų įrašų kompanijos “Tuffa Dubs records” kataloge galima rasti įrašų su tokiais atlikėjais kaip Brother Culture, Little Kirk, Shanti D, King General, Solo Banton, El Fata, Diegojah ir kt.

Aukštą temperatūrą palaikys ir “Kala Soundsystem” atstovai Jah Likkle ir Ras Teodor. Šį duetą galima pamatyti ne tik prie grotuvų, tačiau ir prie garso operatorių pulto šią vasarą daug teigiamų emocijų sukėlusių Ministry of Echology koncertuose. Be to, šie vaikinai patys sukonstravo Lietuvoje analogų neturinčią garso sistemą.

“Tuff e Nuff” naktyje pasirodys ir muzikos prodiuseris Genn Bo, prieš kelis metus kartu su MC Eazystyle irašęs įsimintiną minialbumą “Conquering Vibes”. Vienas jo kūrinių taip pat skamba neseniai pasirodžiusio filmo “We Will Riot (Streikas)” garso takelyje.

Prie Genn Bo prisijungs vieno seniausių e-žurnalų Lietuvoje “Ore.lt” redaktorius, įvairios muzikos selektorius Direktorius, šiemet sėkmingai pasirodęs festivaliuose “Satta Outside”, “WTFest”, “Yaga” ir kituose. Jiems talkins ir merginos iš Soundsysters kolektyvo, parenkančios subtilius ir švelnius garsus.

Prie jau minėtų selektorių prisijungs ne tik Ministry of Echology vokalistė Dominyka, bet ir rečiau tokio stiliaus renginiuose sutinkami žodžio meistrai LT (Tie Geresni) ir Faytas, todėl galima tikėtis netikėtų sąskambių ir rimų.