„Insanitus“ šiemet grupėmis ir menininkais pranoksta praėjusius 5 metus

Paaiškėjo, kad vieną didžiausių multimedijos ir muzikos festivalių Lietuvoje – „Insanitus“ – lapkričio 14 d. uždarys teisingi taisyklių laužytojai iš Berlyno – „Brandt Brauer Frick“.

Kurti techno muziką be kompiuterio

„Be abejonės, tai muzika, kuriai reikia naujo termino, nes toks žodyne neegzistuoja“, – sako Victoras Diavara, padėjęs „Insanitus“ organizatoriams į Lietuvą pagaliau prisikviesti „Brandt Brauer Frick“.

Electro be elektros arba organiškas techno – taip šį projektą su pasigėrėjimu apibūdina muzikos kritikai. Klasikinių instrumentų pagalba sukuriama techno iliuzija nustebina abi puses – tuos, kurie labiau mėgsta techno, ir tuos, kas išpažįsta klasiką.

Brandt Brauer Frick – Bop

„Perspektyvi Brauerių muzika daug anksčiau nei dauguma sulaužė bet kokias iki tol galiojusias taisykles – tokio meno ir tokios muzikos ieško ir su pasigėrėjimu pristato „Insanitus“, – sako festivalio organizatorius, meno organizacijos „Freimas“ vadovas Žilvinas Širka.

Kiti ypatingi festivalio svečiai – Efterklang

Vien „Red Bull Music Academy“ lektoriais „Brandt Brauer Frick“ ir lietuvių „Naktinių paukščių“ duetu parodos uždarymas tikrai neapsieis.

Bendrą „Insanitus“ emociją pastiprins Lietuvoje startuosiantis tarptautinis muzikinis eksperimentas.

Žymiausia Skandinavijos madingojo pogrindžio indie grupė „Efterklang“ Vilniuje pasirodys su perkusininku Tatu Rönkkö. Danai prieš pat atvykimą apsijungs ne tik muzikaliai, bet ir po nauju bendru vardu.

Efterklang – Hollow Mountain

Nuo tada lygiai metus jie kurs tik po naujuoju pavadinimu atsisakydami bet kokiu sąsajų savo muzikine praeitimi. Iš dalies tai irgi yra meninis eksperimentas ir Vilnius taps pirmasis, kuris tai patirs.

Dovana tiems, kas apsisprendė eiti į „Insanitus uždarymą

Multimedijos ir muzikos festivalio organizatoriai vakar pranešė džiugią žinią, jog į uždarą parodos atidarymą, kuriame dalyvauja tik meno atstovai ir žiniasklaida, galės patekti ir daugiau smalsių akių.

„Perkantys bilietą į parodos uždarymą su minėtais muzikiniais svečiais, dovanų gaus pakvietimą į uždarą „Insanitus“ parodos atidarymą „Radio Lofts“ erdvėje jau lapkričio 6 d. “, – galimybes pristato Ž. Širka.

Visą savaitę minėtoje erdvėje vyks nemokama šviesos paroda. Geriausi šviesos sprendimai iš parodos erdvių vienai nakčiai, lapkričio 14 d., bus perkelti į menų fabriką „Loftas“, kur ir vyks „Insanitus“ uždarymo reivas.