“Temsta: Ore” su Dovydu Bluvšteinu

Šiemet sukanka 20 metų, kai įvyko laiką aplenkęs nepriklausomos muzikos festivalis “Vilnius Rock”. 1994-aisiais po truputį slūgo atgautos Nepriklausomybės romantika, visi supratome, kad gyvenimo džiaugsmai ir vargai niekur nepabėgo, toliau teks dirbti, senas nelaisves pakeitė naujos laisvės. Kai kurios jų, tiesą sakant, suvaržė labiau nei atlaisvino. Tuo metu Lietuvoje jau buvo groję Sugarcubes su Bjork, Pop Will Eat Itself, Sonic Youth ir dar keli atlikėjai iš už geležinės sienos, bet koncertų žiauriai trūko…

Ir štai visame Vilniuje pasirodė spalvingi plakatai, skelbiantys, kad Sporto rūmuose per dvi dienas festivalyje “Vilnius Rock” pasirodys The Fall, Carter USM, The Ex, Treponem Pal, Sidi Bou Said, Roovel Oobik ir tada dar gyvi Bix’ai. Net ir šiandien toks rinkinys atrodo solidžiai ir aktualiai. Nepaisant to, kad pastaruoju metu Caribou, Bonobo, Darkside ir panašūs surenka pilnas sales, niekas iki šiol nesiryžta surengti panašaus kalibro renginio. Ar realu išeiti bent jau ant nulio su indie muzika Lietuvoje? Kodėl tada didžiulėje salėje nejaukiai būriavosi tik keli šimtai žmonių?

Apie “Vilnius Rock 1994” kulisius ir užkulisius bei kitus dalykus antrojoje LRT Opus ciklo “Temsta” laidoje kalbėsimės su “Vilnius Rock” organizatoriumi ir ne mažiau legendinio indie leiblo “Zona” vadovu Dovydu Bluvšteinu.

Klausyk “Temsta: Ore.lt” ketvirtadienį, spalio 16, nuo 20 val.