OreCast 180: Baltic Balkan – Pa Pa (Paris – Palemonas)

Pirmą Baltic Balkan trio prie pultų su jugoslaviškos muzikos įrašais stojo turbūt mažiausioje festivalio „B2Gether“ palapinėje „Ore.lt“ 2008-aisiais. Paskui keliavo kvietimai ir į kitus, muzikos ir kino, festivalius bei renginius. Vyrukai patys Lietuvos miestuose pradėjo organizuoti vakarėlių serijas „Baltic Balkan Bang“, „Balkan Caravan“ ir „Balkanaktis“ su kviestiniais svečiais iš užsienio: Shantel, Gypsy Sound System, Robert Soko, DJ Click, Malalata ir kt.

Per 6 metus legendos apie Baltic Balkan pasirodymus pasklido ir už Lietuvos ribų – jie lankėsi Latvijoje, Estijoje, Suomijoje, Baltarusijoje, Lenkijoje, Vokietijoje, Prancūzijoje, Vengrijoje, Danijoje, Anglijoje. Tikromis „vyšniomis ant torto“ tapo pasirodymai “Sziget” festivalyje Vengrijoje ir Prištinos kino festivalyje Kosove!

Sklaidydami prisiminimus iš kelionių nuo Palemono iki Paryžiaus, Baltic Balkan’ai sudėliojo spalvingą ir jiems nebūdingai ramų miksą, kuriame “skamba” atsitiktinėse stotelėse sutikti žmonės, taurelė degtinės-slivovicos-rakijos-tekilos ir parytiniai nuotykiai. Ir ne tik balkaniški, bet ir Pietų Amerikos cumbia bei rytietiškos melodijos iš Turkijos ir Graikijos.

01. Dj Click – Rafael Aragon & Jamal Nouman – Cumbia Touria
02. Mr. Zarko – Zaspala
03. Nortec Collective – 4.15 AM
04. Daleduro – La Poli
05. B2 – Rockola
06. Dj Click – Captain Cumbia – Que paso Captain
07. Urbano VS Cik Cik Parta RmX
08. Herman Builes – Chela (Sneaky P Remix)
09. Sensacional (Radio Edit)
10. Nortec Collective – Mujer Fatal
11. Lasser Moderna – La Cumbia Del Estereo
12. Dunkelbunt Dub – Dunkelbunt & Amsterdam Klezmer Band
13. Arabdub – Taksim Square
14. Kosta Kostov, Manushan, Cayetano – Hasrat
15. Outro