Latvijos muzikos apdovanojimuose triumfavo Instrumenti, Carnival Youth tapo metų debiutu

Populiarūs ir Lietuvoje mėgstami „Instrumenti“ Latvijos nacionalinėje operoje, Rygoje vykusių Latvijos muzikos apdovanojimų „Zelta Mikrofona“ metu triumfavo net trijose nominacijose. Taip pat tris apdovanojimus gavo ir atlikėjas Dons, o „Carnival Youth“ su albumu „No Clouds Allowed“ iškovojo nominaciją už geriausią debiutą. Iš viso „Zelta Mikrofona“ renginyje išdalinta 19 apdovanojimų.

Vaikinų duetas „Instrumenti“ šiemet laimėjo apdovanojimą už geriausią indie muzikos albumą „Iekams“, geriausią vaizdo klipą „King of the Wild Things“ bei geriausią koncertinį video „Procrastination Live“.

Electro indie pop muziką grojantys „Instrumenti“ Lietuvoje jau pristatė du sėkmingus studijinius albumus „Tru“ ir „Procrastination“, grojo „Karklė Live Music Beach“, „Galapagų“ ir „Granatų“ festivaliuose bei sostinės Vingio parke grojo su „Depeche Mode“.

„Carnival Youth“ savo debiutinį albumą „No Clouds Allowed“ dar vasario mėnesį pristatė Šiauliuose ir Vilniuje. Ši beveik trejus metus gyvuojanti grupė jau yra dalyvavusi lietuviškuose festivaliuose „Vilnius Music Week“ ir „Galapagai“, tačiau albumo pristatymo koncertai buvo pirmieji soliniai pasirodymai mūsų šalyje.

Latvijos muzikos apdovanojimų „Zelta Mikrofona“ laimėtojai