R. Zabarauskas savo filmą „Nuo Lietuvos nepabėgsi“ repetavo pabėgęs iš Lietuvos

Kino režisierius („Porno Melodrama“, „Streikas“) Romas Zabarauskas pasidalino įspūdžiais iš savo naujo filmo „Nuo Lietuvos nepabėgsi“ repeticijų. Mėnesio darbas su aktoriais Denisu Kolomyckiu ir Irina Lavrinovič vyko „Raizvanguarda“ meno rezidentūroje, Góis mieste, Portugalijoje.

Vaidybinis filmas pasakos apie patį Romą Zabarauską – homoseksualų režisierių, padedantį savo draugei, kino aktorei Indrei pabėgti iš Lietuvos, po to kai ji nužudo savo motiną ir pavagia jos pinigus. Kartu į kelionę Romas Zabarauskas pasiima savo meksikietį vaikiną Carlos.

Įdomu, kad nei vienas iš trijų „Nuo Lietuvos nepabėgsi“ filmo aktorių negyvena Lietuvoje. Pagrindinio vaidmens atlikėjas – aktorius ir menininkas Denisas Kolomyckis – prieš kelis metus įsikūrė Portugalijoje. Indrės personažą kursianti Irina Lavrinovič savo karjerą Lietuvos teatre iškeitė į kūrybą Briuselyje – šiuo metu ten kuria skirtingus vaidmenis kine, taip pat įvairius performansus. Tuo tarpu repeticijose nedalyvavęs neprofesionalus aktorius, sukursiantis Carlos vaidmenį – Adrian Escobar – gyvena Meksikoje.
„Nuo Lietuvos nepabėgsi“ finansuojamas pačių filmo gerbėjų surinktomis lėšomis. Gruodžio mėnesį minios finansavimo portale „Kickstarter“ šiam tikslui buvo surinkta 20,886 dolerių suma. Filmavimo darbai turėtų prasidėti šių metų vasarą, filmo laukiama 2016-aisiais.