Instrumentiniai NYOS garsai Vilniuje

Gegužės 16 d. unikalioje Vilniaus erdvėje XI20 pasirodys instrumental math rock projektas iš Suomijos „NYOS“, kurio lyderis – britų kilmės gitaristas Tom Brooke prieš tai bent keletą kartų lankėsi Lietuvoje su post-rock ir eksperimentinės muzikos mėgėjams neblogai pažįstamu kolektyvu „Khuda“.

„NYOS“ susikūrė 2014 m., kai du Tomai – britas gitaristas Tom Brooke ir suomis būgnininkas Tuomas Kainulainen pradėjo groti ir kurti drauge. Greitai gimė pirmasis jų 26 minučių ir 22 sekundžių ilgumo įrašas „Vltava“, kol kas pasiekiamas tik skaitmeniniu formatu.

„Vltava“ sulaukė palankių atsiliepimų, dažnai akcentuojant meistrišką muzikos atlikimą ir jos talpumą. Nuotaikų ir eksperimentų kaita čia intensyvi, dinamiška, o amplitudė labai plati, puikiai suvaldoma post hardcore ir džiazo įtakų susipynimo, kur sproginėjančios, lūžtančios atkarpos jungiasi į vientisas struktūras.

Koncertas Vilniuje gegužės 16 d. bus dalis „NYOS“ planuojamo turo po Baltijos šalis ir Sankt Peterburgą. XI20 erdvėje su „NYOS“ pasirodys postrokeriai iš Kauno „Subliminal Messages“ ir paslaptingi vilniečiai „The Chillibows“.


www.charivari.lt/2015-05-16
http://nyos.bandcamp.com