„Revolution Festival 2015“ svečias WuduB?!: “Visi būsime vienas kūnas”

Garsus Belgijos DJ „WuduB?!“ birželio 19–21 d. leis Lietuvoje. Jis atvyksta į „Revolution Festival 2015“ ir tikisi, kad jo kuriami unikalūs muzikos garsai sujungs publiką, privers ją judėti ir būti drauge.

„Visi būsime kaip vienas,“ – sako „WuduB?!“. – Pasirodymą laikau sėkmingu tuomet, kai ritmas pasiekia minią. Man svarbi garso kokybė, nes ji sukuria ypatingą atmosferą. Kai galiu perduoti ją žmonėms, kai minia susilieja su muzika, aš būnu laimingas“.

Savo muzikinę karjerą jis pradėjo tėvo studijoje, dabar griežtai groja tik plokštelėmis, kuria unikalią atmosferą nuo bass, dub iki jungle garsų. Kalbamės su juo apie muziką ir būsimąjį pasirodymą Lietuvoje „Revolution Festival 2015“ metu.

Kas tave įkvepia kurti muziką?

Man muzika yra pagrindinė bendravimo forma. Ji padeda išreikšti mintis ir jausmus taip, kaip žodžiai nesugebėtų. Mane labai žavi skanks ir bosinių garsų sintezė. Dievinu garso efektų pripildytą erdvę. Tai – meditacija mano mintims.

Scenoje pasirodysi kartu su MC Babylonbuster. Kaip judu atradote vienas kitą ir nusprendėte groti kartu?

Prieš kelis metus dalyvavau jamstyle, kur sutikau MC Babylonbuster. Jis mane nustebino, vos paėmęs mikrofoną į rankas. Susipažinome ir pradėjome kartu groti. Vėliau įrašėme kelis kūrinius, o dabar jį galite išgirsti ir naujausioje mano plokštelėje „Disorder“. Šitaip tapome ir gerais draugais.

Pradėjai muzikinę kelionę tėvo studijoje. Ar kada nors svarstei apie galimybę pasirodyti kartu su juo?

Esu svarstęs apie galimybę kartu su juo įrašyti kūrinį, nes jis turi išties neįprastą balsą ir puikiai moka kurti naujas aranžuotes. Sunku pasakyti, kas įvyktų mums sujungus jėgas. Beje, tai geras klausimas. Mes iš tiesų turėtumėme taip padaryti!

Atvyksti į perspektyvų, tačiau dar jauną festivalį. Koks tavo pirmasis įspūdis apie „Revolution Festival 2015“?

Manau, kad „Revolution Festival“ yra labai įvairialypis. Jame galime išgirsti išties stiprius ir žinomus DJ bei atrasti jaunų ir šviežių atlikėjų. Man labai patinka, kad festivalyje veiks trys scenos su visiškai skirtingais muzikos stiliais. Džiaugiuosi, kad grosiu gamtoje po atviru dangumi.

Ką norėtum pasakyti tiems, kurie atvyks į „Revolution Festival 2015“?

Atvykite ir drauge pašoksime miškuose. Pašėlkite unikalioje vietoje ir atraskite dar negirdėtų garsų trijose skirtingose scenose. Muzikos smūgiai ir lūžiai jus nublokš.

Bilietai brangs birželio 1 d.

www.revolutionfest.lt