Vasaros pradžioje Lietuva trumpam virs Balkanais

Tai turėtų būti vienas karščiausių vasaros vakarėlių, kurį praleisti būtų nuodėmė“ – teigia balkaniškos muzikos grupė Baltic Balkan. Jie, kartu su projektu Tropical Soundclash, pasitikdami vasarą kviečia pasinerti į tikrą pašėlusią balkanišką fiestą.

Trys vilniečiai didžėjai Namas, Marulis ir vokalistas Lencas jau ne vienerius metus bando įrodyti, jog Lietuvoje gali būti Balkanai. Šį sykį jie kviečia pasitikti vasarą kartu su Balkanakčiu. Gegužės 30 – osios naktį Balkanai keliasi į Vasaros Terasą, kur laukia pašėlusi muzika ir šokiai iki pat paryčių.

Susirinkusius linksmins ne tik Balkanų fiestos sumanytojai, bet ir Lotynų Amerikos muzikos komanda Tropical Soundclash. Tai jau kelis metus veikiantis Artiomo Soldatovo, dar žinomo kaip Souldatov ir Vytauto Versecko, žinomo kaip Weedska, draugiškos muzikinės dvikovos projektas. Jie groja Jamaikoje kilusiu muzikinės dvikovos (angl. soundclash) formatu, kuriame diskžokėjai pasikeisdami varžosi dėl klausytojų simpatijų parinktai dainai, ar jų virtinei.

Ankstesniuose planuose buvo numatoma, jog Balkanaktyje svečiuosis ir grupė iš Belgijos “Balkan Hotsteppers”. Tačiau, dėl sustabdytos avialinijų „Air Lituanica” veiklos, atlikėjai atvykti negali, tad juos pakeitė muzikantai iš Lietuvos.

Renginyje laukiami tiek visi mylintys balkanų muziką ir kultūrą, tiek mėgstantys švęsti ir šokti iki pat paryčių. Tie, kurie bent kartą yra buvę Balkanaktyje, tikrai tai prisimena kaip vieną įdomiausių ir trankiausių patirčių. Balkaniški ritmai ir ekspresija turi kažką savito, kas išjudina įvairių pažiūrų ir stilių žmones.

Balkanaktis – Gegužės 30 d., 22 val. Vasaros Terasoje, Vilniuje