Nibiru 2015 – stipriau, daugiau, subtiliau

Festivalis NIBIRU, tai ryšis su gamta, tai įvairaspalvė publika, aplink dozė alternatyvių atlikėjų bei saviugdos pamokų. Šiais metais visko dar daugiau, stipriau ir subtiliau.

Gimus festivalio idėjai ieškojome kažko naujo, analizavome kitus festivalius, galvojome ką galėtumėme pasiūlyti festivalio svečiams. Supratome, kad norime suburti didelę šeimą, kuri džiaugtųsi vidurvasariu ir gyvybės medžio žydėjimu, dalintųsi džiaugsmu ir džiaugtusi gamta, laisve ir šalia esančiais draugais. Sieksime švaros, tvarkos, ignoruosime alkoholį.

Kuo stebinsime jus šiais metais?

MUZIKA

Vienas iš festivalio organizatorių tikslų buvo pateikti daugiau kokybiškos muzikos, tiek technikos, tiek atlikėjų prasme. Šiais metais prie renginio jungiasi didelis būrys svečių iš užsienio. Išskirtinės elektroninės muzikos mylėtojai nuskriausti nebus. Nuo chill-out, ambient, folk iki IDM ir experimental ir atskira scena psychedelic tance, progressive muzikai. Scenose puikuosis po 10KW garso. Kokybiškas garsas padės jums patirti dar didesnę ekstazę. Psychedelic sceną dekoruos, net trys dekoratorių komandos iš Anglijos, Baltarusijos bei Lietuvos – Conarium Visuals (UK), Sun&Key (BY), Transcendental Spirit (LT). Nusiteikite paujausti ketvirtą dimensiją.

Keletas vardų iš Psychedelic scenos

MARK DAY, UK

2007/2008 metais savo karjerą Londone skvotuose pradejęs Mark Day taip pat kuria projektuose Kodama ir Jötunn.

https://soundcloud.com/mark-day/mark-day-natural-pharmacy

ASTROPILOT, DMITRIY REDKO, RU

Dmitrij Redko 1996 metais dar budamas mokykloje susidomėjo elektronine muzika. Tada jis buvo įkvėptas Robert Miles muzikos. Šiandien jis yra išleidęs 6 solinius albumus, taip pat kompiliuoja “Yoga Mantra” rinkinius.

Pagrindinė scena

DUBUO

MC BROTHER CULTURE

Neabejotinai vienas iš mūsų headlinerių. 1982 metais savo karjerą pradėjęs Londone 90-ųjų viduryje besikuriant naujiems sub-žanrams Mc Brother Culture turėjo didelę įtaka to meto muzikos raidai. Šis atlikėjas yra dirbęs su tokiais žymiais vardais kaip The Prodigy, Roots Garden Label, Dubmatix.

KŪLGRINDA

Tai kolektyvas kuris susikūrė prieš 25 metus, tai baltų tradicijų puoselėtojai ir folkloro muzikos virtuozai Lietuvoje. Šis kolektyvas yra dalyvavęs festivaliuose Ispanijoje, Vokietijoje, Lenkijoje.

Taip pat šis kolektyvas rengia ugnies apeigas. Grojama visais liaudies instrumentais – kanklėmis, dūdmaišiais, skudučiais.

PRAKTINIAI UŽSIĖMIMAI

SMARAGDO MIESTAS – šiais metais visi tie, kas atvažiuos ne vieni, o su šeima, turės galimybę palikti savo atžalas žaisti tam skirtose erdvėse, kuriose nuolatos turės veiklos, o užsiėmimus organizuos patyrę mokytojai. Taipogi šiais metais praktinių erdvių programai bei darbui su Chi (Či – rytų filosofijoje – “viso gyvenimo energija”) bus skiriama labai daug pastangų ir energijos. Dar galėsite susipažinti su Reiki energetinio gydymo technika, keliomis Yoga technikomis, Džun Juan cigunu – labai sena iš Kinijos kilusia meditacijos ir sveikatingumo mokymo sistema, įvairiais masažais bei kitomis praktikomis. Daug dirbtuvių – kontaktinė improvizacija, lindy hop užsiėmimai, grafikos dirbtuvės, tapybos pamokos, saulės pasveikinimo ritualas ir daug kitos veiklos..

Festivalio veiksmas – Sidabrave

Nuostabiame vos 600 gyventojų turinčiame Sidabravo miestelyje (Šiaulių apskritis). Miško apsuptyje ant mūsų pačių supilto paplūdimio smėlio vieta apleistame parke. Taip pat pačioje festivalio teritorijoje yra nedidelis prūdas kuriame galėsite atsivėsinti. Norintiems pažiopsoti į besimaudančius – bezdžionių tiltas.

Renginyje nebus prekiaujama alkoholiu, ir jo įsinešimas bus ribojamas. Tuo stengsimės skatinti sąmoningumą ir atverti savo sielos duris.

Festivalis vyks liepos 24-26 dienomis.

Visą reikalingą informaciją gali rasti mūsų internetiniame puslapyje arba FB paskyroje.