Vasaros liko mėnuo – „Loftas“ žino, kaip ją sustabdyti

 Vasaros liko mėnuo – primena menų fabriko „Loftas“ komanda ir pristato kūrybišką klipą, kuriame kviečia sustabdyti vasarą kartu.

Vienas ilgiausių vieno kadro klipų Lietuvoje – „Sustabdyk vasarą“

Rugpjūčio mėnesį „LRT Opus“ terasoje, įkurtoje „Lofto“ kieme, nusimato daugybė vasariškų renginių: nuo amerikiečių „Rhye“, grupių iš Izraelio, Lenkijos, Ukrainos ir Lietuvos iki 3 dienų miesto festivalio „Loftas Fest“.

„Šiemet vasara orais mūsų nelepino, tačiau tikimės, kad paskutinis vasaros mėnuo tai atpirks ir spėsime pasidžiaugti šiluma. Kita vertus, mūsų terasa po stogu, o renginiai esant visai prastam orui keliasi į „Lofto“ vidų“, – sako Victoras Diavara.

Bus išrinkta geriausia nauja grupė

Rugpjūčio mėnesį paaiškės geriausia nauja lietuvių grupė. „LRT Opus“ jaunų grupių konkurso metu šią vasarą pasirodė daugiau nei 200 muzikantų, t.y. 36 naujos grupės.

„Rinktis tikrai yra iš ko ir tai džiugina. Norime papildyti žymiausių lietuviškų grupių gretas nauju skambesiu bei vardais. Pernai iš šio konkurso iškilo ne viena iki šiol koncertuojanti grupė. Tikiu, kad taip bus ir šiemet“, – sako Vee.

Šiuo metu į pusfinalius papuolė grupės, kurios atstovauja pačius įvairiausius žanrus – nuo elektroninės muzikos, roko iki eksperimentinio džiazo ir hip hopo. Tarp favoritų šiuo metu yra naujos bangos reperis Meandi ir „Solo Ansamblis“.

Lofto festivalio apšilimas su grupėmis iš karštųjų taškų

„Ten, kur neramumai, dažnai suklesti kultūra iš pačios geriausios pusės. Iš tikrųjų, netyčia, tačiau „Lofto“ festivalio apšilime dalyvaus grupės iš neramumų kaustomo Izraelio ir Ukrainos“, – pasakoja V. Diavara.

„Loftas Fest“ apšilimas vyks rugpjūčio 13 dieną su Lietuvą jau kelis kartus apžavėjusiais „Bonafide3000“ iš Tel Avivo, taip pat iš Ukrainos atvykstančiais „Tape Flakes“.

„Abi grupės pernai pasirodė „Loftas Fest“, taigi labai simboliška, kad būtent jos dalyvauja festivalio apšilime likus vos porai savaičių iki didžiojo įvykio“, – kalba Vee.

„Pavydime ramybės Lietuvoje – tai išties didelė vertybė ir džiaugsmas“, – interviu Lietuvai sakė „Bonafide3000“ narys Noamas Levinbergas.

Taip pat prie jų tą ypatingą vakarą prisijungs paslaptinga moteris, įsimintino balso savininkė Pola Rise iš Lenkijos ir lietuvių minimal.lt komanda naktinei pamainai iki paryčių.

Rugpjūčio vidury – duetas iš Los Andželo, džiazai ir lietuvių koncertai

Vasaros pabaiga menų fabrike bus intensyvi, kasdien darbo dienomis – po renginį, o kartais ir po du. Trečiadieniniai džiazo koncertai industrinėje erdvėje – šių metų naujiena. O pirmadieniniai žymiausių lietuvių koncertai – daugiausiai žmonių surenkantys renginiai šią vasarą Vilniuje.

Be visų jau minėtų užsienio svečių rugpjūtį menų fabrike pasirodys sparčiai populiarumo laiptais kylantis Los Andželo duetas „Rhye“.

Dueto lyderis ir nepamirštamo balso savininkas – kanadietis Mike’as Miloshas. Jis – tikras „indie“ scenos veteranas, puikus instrumentalistas ir žinomas aktualios elektroninės muzikos kūrėjas bei prodiuseris. Mike’o balsą kai kurie kritikai lygina su „Grammy“ laimėtojos Sade ir „The XX“ vokalais, nors pats autorius mano, kad jis nedainuoja lyg moteris.