„Vilniaus plunksna“: Daugelio muzikantų pirmoji gitara – badmintono raketė

Rugpjūčio 2 d. 13 val. Vilniaus Lukiškių aikštėje jau ketvirtą kartą vyks badmintono, mados, maisto ir muzikos festivalis „Vilniaus plunksna“. Šį šventė neįsivaizduojama be muzikos, greičiausiai todėl, kad jos iniciatoriai – patys didžėjai, prieš keliolika metų visus šokdinę po „Discomafia“ vėliava. Šiemet „Vilniaus plunksnoje“ pasirodys jauni, bet perspektyvūs kolektyvai „Midnight Special“, „Lady Gothenburg“ ir „Condor Avenue“.

Midnight Special“: „Gero žaidimo, o muzika pasirūpinsim mes”

Jei šios grupės koncerte užsimerktum – pagalvotum, jog atsidūrei praėjusio amžiaus 4-ajame dešimtmetyje. Vos metus kartu grojantis vilniečių trio „Midnight Special“ atlieka tradicinę Amerikos liaudies muziką – pasakojimus apie žmonių gyvenimus. Muzikantai organiškai ir natūraliai atlieka bluegrass (country muzikos atmaina) klasiką, dažniausiai kilusią iš anglų ir airių išeivių folkloro, o vėliau susiliejusią su džiazo ir bliuzo įtakomis. Net ir savo pavadinimą vaikinai pasiskolino iš klasikinio žanro kūrinio.

Pernai “Vilniaus plunksnoje” Pietų Amerikos melodijas vyniojo “Parranda Polar”, šiemet muzikines keliones po Amerikos kontinentą pratęs kolektyvas “Midnight Special”.

Vaikinai kviečia sekmadienį praleisti Lukiškių “prerijose”: “Jei geras oras, tai turėtų būti šaunus galvos vėju perpūtimas ir nerimo iškratymas šokant ir dainuojant su mumis, kitomis grupėmis ir, žinoma, žaidžiant badmintoną.”

Lady Gothenburg“: „Manome, kad muzika padeda sportuoti“

Laukinė, rafinuota, švelni ir grėsminga… Indie, psychedelic ir šokamo roko grupė „Lady Gothenburg“ savo kūryboje remiasi nesugebėjimu laikytis elementariausių taisyklių.

2005-aisiais grupės lyderis Leonas pamatė “Freddy Mercury Tribute” video, metė krepšinį ir paėmė į rankas gitarą. Dar po penkių metų kartu su broliu pradėjo repetuoti ir netrukus surinko “normalią” grupę. Šiandien “Lady Gothenburg” groja visi šeši nariai, tarp kurių, ir pagarsėjusių džiazo chuliganų “Sheep Got Waxed” saksofonistas.

Jei reikėtų apibūdinti grupę tiek žodžių, kiek joje yra narių, tai būtų: protinga, linksma, pasitikinti savimi, be nesąmonių, talentinga ir aktuali. “Lady Gothenburg” netrukus žada pristatyti savo debiutinius įrašus. “Vilniaus plunksna” siūlo paklausyti, kaip tai skamba gyvai, kad nereikėtų važiuoti į “Karklę”.

Condor Avenue”: “Badmintono raketė mums buvo ir liko pirmoji gitara”

Kas nutinka, kai vienoje grupėje susitinka du programuotojai, banko tarnautojas ir duobkasys? Atsiranda grupė, įsitikinusi, jog post-punk nemirė, U2 “Joshua Tree” albumas vis dar skamba šviežiai, o sintezatoriai The Cure albume “Disintegration” nepakankamai galingi. Prieš pusantrų metų susibūrusio indie roko kvarteto pavadinimą įkvėpė Elliot Smith daina.

Praėjusių metų pabaigoje „Big Jelly“ įrašų studijoje Didžiojoje Britanijoje pradėjo savo pirmuosius įrašus, o šiemet pristatė savo debiutinį EP „The Crown“, kuriame mėgaujasi nauju skambesiu, kuriame pakankamai erdvės sunkiems sintezatoriams ir gitaros efektams.

“Kondorai” kviečia ateiti į “Vilniaus plunksną”: “Nes ten skraidys badmintono ir “kondorų” plunksnos. Laukia neįprastas reginys, kviesiantis turiningai ir smagiai praleisti laiką. Linkim, kad plunksnos visada skraidytų aukštai aukštai, niekad nepasimestų, o plunksnų skraidintojų kasmet atsirastų vis daugiau.

Be gyvos muzikos atlikėjų, ritmą nuolat palaikys didžėjai Swix ir Samuel Tange.

Šiemet „Vilniaus plunksnoje“ dalyvaus beveik 50 komandų: muzikantai „Freaks On Floor“, „Golden Parazyth“, „Keymono“, festivaliai „Kino pavasaris“, „Kultūros naktis“, „Mados infekcija“, reklamos ir komunikacijos pasaulio atstovai „Bosanova“, „Clinic212“, „Idea“, „McCann Vilnius“, „VRP“, „Ogilvy“ ir kiti. Savo komandas deleguoja festivalio rėmėjai „iDeal“, „Nike“, „Small Planet Airlines“, „Smart Taxi“, „ShopSpy“, „Sveikas Miestas“. Taip pat – tokie egzotiški kvartetai kaip „Barzdų klubas“ ar „Hare Krišna“.

Pasistiprinti kvies projekto „Open Kitchen“ dalyviai: „Dėvėti“, „Fritkės“, „Kūno kultūra“, „Veggo“ ir kiti.

Festivalis internete:

www.vilniausplunksna.lt

www.facebook.com/VilniausPlunksna

Muzikinė „Vilniaus plunksnos“ dalis:

12:00 – 19:00 didžėjai Swix ir Samuel Tange

15:00 Midnight Special
16:00 Lady Gothenburg
17:00 Condor Avenue

Vilniaus plunksna 2015“ festivalio programa:

12:00 – Dalyvių registracija. Po registracijos – komandinė nuotrauka
13:00 – Taisyklių pristatymas
13:05 – Atrankinės rungtynės grupėse
17:00 – Finalai
18:30 – Apdovanojimų ceremonija