“AudioGourmet 2015” – tonos garso aparatūros už kelis mln. eurų ir kitos vilionės

Kaip ryte atidarius langą smagu įkvėpti gryno oro, taip gerai muzikai smagu kvėpuoti per gerą garso aparatūrą! Todėl jau šį savaitgalį, nuo pat penktadienio prasideda melomanų Kalėdos: lietuviai, latviai, estai, danai, anglai ir vokiečiai į Vilnių suveš kelias tonas pačios pačiausios garso technikos, leidybinės firmos prekiaus vinilais ir kompaktais, įgudę kalbėtojai kalbės apie muziką, gitaras ir skambesį, o kiečiausi lietuvoje baristos, kavos gurmanai Taste Map – vaišins visus superine kava. Ir dar vakarais – koncertai. Estai ir latviai mums pavydi, todėl važiuoja pas mus.

Lapkričio 13-15 dienomis, Vilniuje, RadissonBlu Hotel Lietuva konferencijų centre, Konstitucijos pr. 20. Jau 6-tą kartą. 16 įmonių, 14 kambarių, apie 50 garso sistemų, arti 150 demonstruojamų prekių ženklų.

Į renginį patartina atsinešti savo mėgstamos muzikos įrašų (CD, SACD, DVD-A ar vilnilinių plokštelių) ir viską išbandyti asmeniškai. Tai gyva, neįpareigojanti, draugiška paroda tikriems bendraminčiams, puiki proga susitikti, pasišnekėti.

Aparatūrą demonstruos aukščiausios klasės Lietuvos salonai iš Kauno, Klaipėdos bei Vilniaus: „Hi End Collection“, „Hi-Fi Centras“, „Muzikinis garažas“, „Muzikos magijos salonas“, „Audiokomponentai“, „Lyra“, „Garso harmonija“. Lietuvos gamintojai „AudioSolutions“, „CP Audio Projects“, „Rada Electronics“ bei „Jukeboxaudio“ turės savo atskiras ekspozicijas. Atskirą kambarį turės svečiai iš Latvijos „Pro 1 Stage“ bei Estijos „Digisound“. Taip pat į parodą atvyksta įspūdingo dizaino daniškų kolonėlių „PodSpeakers“ ir „Clint“ atstovai bei latviškas egzotiškos išvaizdos bei konstrukcijos kolonėles „Onda Ligera“ demonstruosiantis gamintojas.

Specialiai į parodą iš Anglijos jau atskrido ir „Audio Note UK“ specialistas Mario Binner, o netrukus nusileis ir „Q Acoustics“ atstovo Laurence Turner lėktuvas.

Šiemet parodoje – kaip niekad daug gamintojų iš Lietuvos. Pamatysime ir 145.000 eurų kainuojančias lietuviškas kolonėles, ir lempinius stiprintuvus ir net rankų darbo lietuviškas akustines gitaras!

Ypatingas parodos svečias – Winter&Winter muzikos įrašų leidyklos įkūrėjas iš Miuncheno, specialiai Rūdninkų knygyno rūpesčiu prikalbintas atvykti į Lietuvą. Dave Douglas, Paul Motian, Jim Black, Fred Frith, Uri Caine, Steve Coleman, Cassandra Wilson, Greg Osby, Django Bates ir kitus žymius atlikėjus ant ypatingos kokybės vinilo bei CD leidžiantis vokietis Stefan Winter angliškai papasakos ir čia pat pademonstruos savo požiūrį į skambesį bei palankumą visiškai analoginiam įrašymo būdui.

Pagarsėjės gurmanas ir metalistas, rašytojas ir protmūšininkas Aidas Puklevičius parodos konferencijoje samprotaus apie nelengvą dalią rinktis: žmoną, vyno rūšį, mėgiamą muziką, aparatūrą ar kaklaraištį ryte. Renkantis mūsų laukia neišvengiama kančia bei agonija.

Vinilo turgelis

Parodoje bus galima įsigyti vinilo plokštelių – čia veiks vinilo turgelis su šimtais naujų ir senesnio leidimo plokštelių. Lietuvos leidėjų zonoje bus Zona Records archyvo, Ledo Tako, Dangaus leidinių o taip pat Rūdninkų knygyno, Phono.lt bei Vinilo studijos gėrybių.

Gyvas koncertas

PENKTADIENIS

2015 11 13, 17:00 “Nuo bliuzo iki flamenko” – Martynas Kuliavas (akustinė gitara), Aleks Ten (akustinė gitara)

ŠEŠTADIENIS

2015 11 14, 17:00 “(Ne vien) braziliško džiazo koncertas” – Pranas Kentra (elektrinė gitara), Ieva Paniulaitytė (vokalas), Armanas Isojanas (kontrabosas), Darius Rudis (mušamieji)

Konferencija

AudioGourmet konferencija – apie muziką, aparatūrą, įrašymo kokybę, klausymosi įpročius ir t.t. Pasidomėk, sužinok, praturtėk. Kalbės svečiai iš Lietuvos ir užsienio.

PENKTADIENIS

2015 11 13, 14:00 “Muzika skaitmeninėje laikmenoje: problemos ir galimybės” – Artašes Gazarian (Muzikos magijos salonas)

2015 11 13, 15:30 “Akustinės gitaros anatomija:

rūšys, tipai, konstrukcija, skambesys” – Vadim Stankevičius (gitaristas, gitarų gamintojas)

ŠEŠTADIENIS

2015 11 14, 14:00 “Pasirinkimo agonija: ieškodami geriausio, prarandame tiesiog gerą” – Aidas Puklevičius (rašytojas ir metalistas)

2015 11 14, 15:30 “Music Breaks The Silence” – Stefan Winter (Winter&Winter leidyklos įkūrėjas, Miunchenas). Pranešimas vyks anglų kalba.

SEKMADIENIS

2015 11 15, 12:30 “Kavos ruošimas: plikymas ar espresso? P(r)anašumai” – Domas Ivonis (Lietuvos kavos ruošimo čempionas, Taste Map), Ieva Ivonė (Lietuvos latte art čempionė, Taste Map)

2015 11 15, 14:00 “Elektrinės gitaros anatomija:

rūšys, tipai, konstrukcija, skambesys” – Linas Pečiūra (gitaristas, gitaros mokytojas, kolekcininkas)

Parodos darbo laikas:

2015.11.13 11:00–19:00

2015.11.14 11:00–19:00

2015.11.15 11:00–17:00

Daugiau informacijos — www.audiogourmet.lt