Į „Lizdą“ atvyksta ilgametis Kink bendražygis Neville Watson

Apie „Kink“ pasirodymą Vilniuje pasklidusi žinia praėjusį rudenį vietiniams elektroninės muzikos gerbėjams pakirto kojas: kiekvienas elektronikos žanrui ištikimas klubinėtojas buvo pasiryžęs žūtbūt patekti į šį vakarėlį. Daugelis dar negali patikėti, bet situacija ir reakcijos beveik kartojasi: kokybiškos muzikos bare „Lizdas“ lapkričio 25-ąją, jau šį penktadienį, savo muzikinius kozerius atversti ruošiasi ilgametis „Kink“ bendražygis, dėl sintezatorių galvą pametęs house muzikos guru Neville Watson.

Išgirdus vos vieną šio atlikėjo garso takelį kaipmet paaiškėja, kokią vertę jis kuria pasaulio elektronikos scenai: faktas, jog Neville įspaudas šio muzikos žanro istorijoje yra gilus ir reikšmingas. Netgi sunku patikėti, jog lapkričio 25-ąją Kauno bare „Lizdas“ pasirodysiantis didžėjus elektroninę muziką pamilo ne iš pirmojo garso ir tikrai ne iš pirmo judviejų „pasimatymo“. Dėl Neville Watson ir house‘o meilės istorijos netgi verta kelioms minutėms sugrįžti į praeitį.

Žingsnis į reivo pasaulį atvedė iki didžėjaus grotuvų

Kokybiškos house muzikos garantiniu ženklu tapęs Neville Watson aistrą elektroninei muzikai atrado kaip ir daugelis kitų – besilankydamas pogrindžio vakarėliuose: pastūmėtas brolio fotografo Gavino Watsono, su kuriuo vėliau išleido knygą „Raving‘89“, jis pasinėrė į reivo kultūros glėbį, tačiau į elektroninės muzikos rinką veržtis, juolab už grotuvų stoti būsimas atlikėjas neskubėjo. Tik keletą metų praleidęs pašėlusių vakarėlių svaigulyje, įsimylėjęs UK Acid house stilių, Nevillis nusprendė tapti didžėjumi. Tiesa, jo užmačios greitai tapo kur kas platesnės – muzikos industrijos pasaulį Nevillis papildė nuosava įrašų parduotuve ir legendine studija „Mighty Atom“.

Dauguma darbų, išleistų „Mighty Atom“ studijoje, yra kurti pačio Neville Watson, tačiau užslaptinti skirtingais pseudonimais. Galiausiai suvokęs, kad svajonė gyventi iš savo pašaukimo ir aistros gali tapti realybe, didžėjus ėmė visą dėmesį skirti savo viešai muzikinei karjerai. Tuomet unikalų deep ir raw house skambesį jis kūrė tokiose įrašų studijose kaip Clone, Dissident, World Unknown.

Bendradarbiavimas su „Kink“ prasidėjo internete

Po kurio laiko, pasikaustęs sintezatorių ir kitų muzikos mašinų amunicija, į naujo ir savito garso paieškas Neville leidosi drauge su dar mažai žinomu elektroninės muzikos atlikėju „Kink“. Internete prasidėjusi ir kurį laiką virtualioje erdvėje besitęsusi dviejų atlikėjų pažintis virto rimtu bendradarbiavimu, kuris turėjo daug įtakos tiek sparčiam „Kink“ išgarsėjimui, tiek tolimesniems Neville žingsniams link genialaus house skambesio.

Prieš porą metų su gyvu pasirodymu „Fabric“ klube debiutavęs didžėjus Neville Watson dabar dirba su tokiomis rimtomis leidybinėmis kompanijomis kaip Crème Organization, Clone ir Rush hour‘e. Šis ir kiti apie atlikėjo talentą ir patirtį bylojantys faktai draudžia abejoti, jog Neville stojus prie pulto, kiekvieno „Lizdo“ svečio nugara eis pagaugais… Beje, šios nakties šokių istorijoje Neville Watson lydės Naktiniai Paukščiai bei įslaptintas svečias, kurio tapatybė bus atskleista jau netrukus. Tokia solidi kompanija prie grotuvų signalizuoja, kad reikia nusiteikti šokiams iki ryto.