„Prisukamo abrikoso“ vakarėlis kauniečiams – 10 metų besitęsianti tradicija

Kalėdų rytą šeimos narius išbučiavę kauniečiai ir miesto svečiai kasmet skuba ruoštis vakarui, mažų mažiausiai tradicija, galbūt net pareiga tapusiam vakarėliui „Prisukamas abrikosas|Kalėdos“. Jau dešimtį metų skirtingose Kauno erdvėse organizuojami „Prisukamo abrikoso“  šokiai prilyginami itin reikšmingam draugų bei artimųjų sąskrydžiui – vakarėlio proga iš už jūrų marių atplaukia ne tik atlikėjai, bet ir grįžta pusseserės, vaikystės draugai, pirmosios ar antrosios meilės, seniai matyti kolegos ir išsiilgę bendraklasiai.

Šiems metams dar nesibaigus, gruodžio 25-ąją „prisukti“ Kalėdų į „Nirvana“ klubo buvusias patalpas Kaune iš įvairiausių pasaulio kraštų atkeliauja  bendraminčiai, kuriuos vienija ne tik šilti santykiai ar kartas nuo karto atgaivinami prisiminimai, bet ir meilė elektroninei muzikai.

Šokiais iki vėlyvo kitos dienos ryto garsėjantis „Prisukamas abrikosas“, kaip ir kasmet, sukvietė didžėjus, kurie padės greitai ir efektyviai numesti priaugtus kilogramus, užmiršti metų nuoskaudas, atitrūkti nuo nuovargio ir prisiminti linksmiausias metų akimirkas.

Didžiojoje scenoje prie grotuvų pasirodys Lietuvos elektroninės muzikos veteranai – „Silence Family“ ir „Opium club“ muzikinių reikalų valdovas Vidis, geriausių mūsų šalies vakarėlių ir festivalių organizatorių trokštamas Benua, „Hooked On“ vakarėlių serijos organizatorius Loranas Vaitkus, „Naktiniai Paukščiai“ Pakas bei Roads bei „Tarp Dviejų Aušrų“ atstovas LESS FEELING (a.k.a. LSAR). Sąrašas kiekvieną dieną vis papildomas!

Mažojoje „Prisukamo abrikoso“ scenoje teigiamas vibracijas skleis ir šventinę atmosferą kurs atlikėja RUGILE – kol kas vienintelė scenos dama, kurią gruodžio 25-osios vakarą ant rankų nešios vyriškosios didžėjų artilerijos atstovai. Drauge pasirodo Lietuvos disko garso takelių dievaitis Tomas Boo, puikiai vakarėlių liūtams žinomas didžėjus Valdemar ir „Tarp Dviejų Aušrų“ tempą šokiams diktuosiantis Edgaras Balsys.

„Prisukamas abrikosas“ – vienas iš seniausių renginių ciklų Lietuvoje, perkopęs į antrą dešimtį. Laikas šiems vakarėliams padovanojo didelį būrį šeimos narių, per kiekvienas Kalėdas susitinkančių šokiams. Istorijomis, per ilgais užsibuvimais, kartais net gėda ar pasiteisinimo žinutėmis aplipęs „Abrikosas“ visuomet gyvuos tarsi mistinė, nuolatos kintanti būtybė, kuri per savo egzistavimą apjungė daugybę muzikinių stilių, atidarė begalę reiverių šokių bateliams nematytų erdvių. Ir, nors renginyje susirenka bent iš matymo pažįstami Lietuvos kultūrinio gyvenimo sekėjai, kiekvienas „Prisukamą abrikosą“ supranta ir apibūdina skirtingai…  Taigi, reikėtų būti pasiruošus, nes vakarėlio naujokams galbūt ne kartą teks išgirsti klausimą Kalėdinės penktadienio nakties metu –„Kaip gi „Abrikosą“ apibūdintum tu?“