Garso ir literatūros sintezė lietuviškos elektroninės muzikos albume „Labirintas (Red Version)“

Reivo, industrinės ir hip-hop muzikos garsai maišyti su pasakojimu? Muzika tai ar literatūra?

Electron Emitter Records leidykla tęsia savo pažadą stebinti klausytoją netikėtais skambesiais. Keturioliktasis leidinys sudarytas ne tik iš muzikinių kūrinių, bet ir trumpo pasakojimo, kurį reikia skaityti klausant muzikos.

“Labirintas (Red Version)” – yra nauja ir patobulinta SINAGE (tikrasis vardas – Karolis Čepas) debiutinio albumo versija. Konceptualus albumas prasidėjo nuo idėjos romanui, tačiau autorius rašytojo plunksną iškeitė į sintezatoriaus osciliatorius, taip istoriją “užrašydamas” garsu. Pasakojimo centre – didelis, Beribis miestas, kuriame žmogus gyvena paprastą gyvenimą, uždarytas visuotiniame pasirinkimų vakuume, be galimybės ką nors keisti ir mąstyti kritiškai. Tačiau vieną diena po šiuo miestu atradęs milžinišką labirintą herojus supranta, kad jo pabaigoje jis ras laisvę.

Kaip pasakoja pats atlikėjas: “Albumo kūryba man pačiam buvo tapusi klaidžiojimu po labirintą. Užtrukęs kūrimo procesas apima keturiolika kūrinių: nuo pirmųjų, pradėtų rašyti prieš ne vienus metus iki paskutinių, atsiradusių prieš pat išleidimą. Ilgas savęs ieškojimų procesas atsispindi albume girdimose įvairių žanrų elementuose – nuo witch house ir industrial hip-hop iki drum’n’bass ir elektroninio roko, kuriuos vienija bendra SINAGE garso estetika – triukšmingi, nešvarūs sintezatoriai, rave muzikos ritmai ir šiek tiek melodingų 8bit garsų.“

Šis albumas tai dar vienas Electron Emitter Records žingsnis įdomios ir kūrybiškos muzikos link. Nors šįkart ramesnį ir melodingesnį skambesį atsveria triukšmingesni ir aštresni garsai, bet muzikos tikrai malonu klausyti, ypač, jei ji klausoma skaitant pasakojimą. Tikrai tai rekomenduojame.

Kūrinio paklausyti ir plačiau su juo susipažinti galima čia – http://www.electronemitter.net/releases/sinage-labirintas/

„Electron Emitter Records“ yra Lietuvos elektroninės muzikos leidėjas perėmęs ir tęsiantis „Elektrosferos“ pradėta veiklą. „Electron Emitter“ tikslas yra populiarinti įdomią, subtilią ir sudėtingą elektroninę muziką, ypač tų stilių, kurie nustumti nuo pagrindinės scenos.

Muzikos knyga:

https://archive.org/download/Sinage-Labirintas-Red-Version/Album%20book.pdf