Prieš rinkimus atsiskleis šimtai Lietuvos gėjų, lesbiečių, bi- ir transeksualų

Skelbiama, kad jau rugsėjo pabaigoje knygynuose pasirodys intriguojanti knyga, naujai pažvelgsianti į LGBT+ (lesbiečių, gėjų, biseksualių, trans ir kitų asmenų) bendruomenės gyvenimą Lietuvoje. Tai – kino kūrėjo Romo Zabarausko ir fotografės ARCANA FEMINA bendras darbas pavadinimu „Lietuva atsiskleidžia: 99 LGBT+ istorijos“. Šią knygą sudarys Lietuvos LGBT+ žmonių portretai ir juos lydinčios istorijos.

„Ši knyga nėra skirta ką nors įtikinti, pakeisti požiūrį, vertybes, įsitikinimus. Tai tiesiog istorijos, kurias įdomu paskaityti ir susipažinti“, – teigė knygos autorius Romas Zabarauskas. Nors kūrėjas neakcentavo politinės knygos reikšmės, leidinys pasirodys prieš pat Lietuvos Respublikos Seimo rinkimus, kuriuose ir vėl spręsis LGBT+ lygiateisiškumo klausimai: tos pačios lyties asmenų porų partnerystė, nepilnamečių apsaugos įstatymas, trans asmenų teisė pasikeisti dokumentus bei kiti teisės, sveikatos, švietimo reikalai.

Tikimasi, kad knyga paskatins Lietuvos LGBT+ bendruomenę tapti atviresnei, o plačiąją visuomenę – pasitikrinti savo baimes ir stereotipus. „99 istorijos yra tik pradžia. Man atrodo, kad po šios knygos atsiskleis šimtai LGBT+ žmonių, ir atvirumas taps tiesiog nesustabdomas, o dar po kelių metų – nieko net ir nebestebins“, – komentavo Romas Zabarauskas.

Knygos „Lietuva atsiskleidžia: 99 LGBT+ istorijos“ pristatymas planuojamas rugsėjo 20 dieną, Vilniaus kavinėje „Paviljonas“. Iš karto po to knygą bus galima įsigyti didžiuosiuose Lietuvos knygynuose.