„Dramokratijos“organizuojamose kūrybinėse dirbtuvėse dalyvaus ir nauji, ir jau žinomi vardai

Pjesių skaitymo festivalis „Dramokratija“ šiais metais organizuoja nemokamas kūrybines dirbtuves ir skelbia jose atrinktus dalyvauti rašytojus. Komisijos įvertinti dramaturgai vasario 27- kovo 1 dienomis dalyvaus nemokamose kūrybinėse dirbtuvėse, kurias ves Fringe First apdovanojimu įvertintas dramaturgas ir aktorius iš Didžiosios Britanijos Chris Thorpe. Po dirbtuvių autoriai tobulins savo tekstų idėjas, pateiktas registracijos metu, kurios balandžio 17-23 dienomis Vilniuje vykstant festivaliui bus pristatytos žiūrovams.

Komisija, kurią sudarė literatūrologė ir teatrologė prof. Aušra Martišiūtė, poetė ir dramaturgė Daiva Čepauskaitė, scenaristas ir prozininkas Saulius Šaltenis bei teatro ir kino režisierius, teatro pedagogas Jonas Vaitkus, atrinko dešimt darbų. Pateiktos pjesių ištraukos buvo vertinamos, atsižvelgiant į teksto aktualumą, idėjos originalumą bei išraiškos būdus. Komisija vertino pjesių idėjas bei atsiųstus pirmuosius juodraščius, nežinodami autorių pavardžių.

„Dramokratijos“ organizatoriai su džiaugsmu skelbia geriausiai įvertintų darbų autorius:

Justas Tertelis („Legenda apie NAOU“),

Indrė Bručkutė („Naujasis naujasis T“),

Martynas Tiškus („Vasara“),

Ingrida Ragelskienė („Rūstytė“),

Jurga Tumasonytė („Remontas“),

Jonas Kuprys („Atostogų metai“),

Dovilė Statkevičienė („Lygumos“, „Five rooms“),

Irena Kunevičiūtė („Unisex“),

Živilė Zablackaitė („Mamos“).

Atrinkti dalyviai jau nuo pirmadienio, vasario 27-osios, dalyvaus Lietuvos „Goethe’s Institute“ vyksiančiose trijų dienų kūrybinėse dirbtuvėse, kurias ves dramaturgas ir aktorius Chris Thorpe.

Pjesių skaitymo festivalio rengėjai džiaugiasi žymaus menininko apsilankymu Lietuvoje. Chris Thorpe – vienas iš kūrybinės asociacijos „Unlimited“ steigėjų ir jos kūrybinis vedlys. Menininkas, kurio darbai statomi visame pasaulyje, gerai žinomas dėl savo monospektaklių. Chris Thorpe aktyviai deklaruoja liberalias pažiūras, jo dramaturgija atspindi aktualijas.

„Dramokratija“ organizatoriai primena, kad šių metų festivalio tema – „Čia ir dabar“, skirta socialiniam teatrui. Autoriai, pateikę pjesės idėjas, rašė juos labiausiai jaudinančiomis visuomenei aktualiomis temomis, pagal kurias sukurtos pjesės bus pristatytos įvairiose Vilniaus vietose balandžio mėnesį vyksiančiame festivalyje.