Muzikos inkubatorius „Novus“ kviečia į paskutinį pusfinalį

Jau rytoj, gegužės 23 d., menų fabrike „Loftas“ įvyks antrasis kone du mėnesius trukusio tarptautinio muzikos inkubatoriaus „Novus“ pusfinalis. Įveikusios talentingus konkurentus (iš viso konkurse varžėsi net 23 grupės!) ir reiklios komisijos komentarus, pirmajame „Novus“ pusfinalyje varžysis net šešios grupės: trys iš Lietuvos ir trys iš Estijos.

Jūsų dėmesiui – pažintis su tais, kurie jau rytoj pretenduos patekti į didįjį „Novus“ finalą ir tapti geriausiais Baltijos šalyse.

vonKuusk“

Estų kolektyvas „vonKuusk“ garsėja šviežiu, išradingu ir klausytojus stebinančiu skambesiu. Grupę sudaro keturi nariai: Karl Petti, Marvin Mitt, Indrek Mällo ir Karl-Markus Kohv. Džiazo ir elektronikos improvizacijas scenoje gyvai kuriantys muzikantai, auditoriją nukelias į magišką garsų pasaulį. Grupė ypatingą dėmesį skiria ne tik gyvai muzikai, bet ir vizualizacijoms. „Novus“ finale įveikę daugybę konkurentų, jie džiaugiasi pamažu atrandantys ir lietuvių klausytojų dėmesį.

The Boondocks“

Indie roko muziką kuriantys estai „The Boondocks“ scenoje jau šeštus metus. Gimtojoje Estijoje apdovanoti daugybe prizų, jie neslepia, kad jų muzikai didžiausią įtaką daro labai skirtingi muzikos stiliai: nuo britpop iki post-punk, 90-ųjų hip-hop’o ir ritmenbliuzo. Akustiškai grojantis kolektyvas tikina, kad jų muzika puikiai tiktų ir kelionei Amerikos greiteliais ir Rusijos kabarete. Įkvepiantys dainų tekstai ir tamsūs retro atsmoferos skambesiai – vizitinė estų kortelė, neleidžianti jų sumaišyti su niekuo kitu.

Etnosfäär“

Tretieji pusfinalio estai – „Etnosfäär“. Muzikantų trio kuria magišką atmosferą, jungdami tris muzikinius stilius: folką, džiazą ir elektroniką. Drąsiai derindami akustinius garsus su elektronika „Etnosfäär“ žaidžia pagal savo pačių taisykles ir jiems puikiai sekasi. Scenoje debiutavę pernai jie sparčiai užkariauja ne tik estų ausis, bet dabar jau ir lietuvių širdis.

Timid Kooky“

„Timid Kooky“ grupę sukūrė dviese: Tomas ir Džiugas. Netrukus prie jų prisijungė Subičius. Labai ilgai galvojus, ką daryti su vokalais, nariai nusprendėm dainuoti patys. „Tada nusipirkom mikrofonų, pradėjom dainuot, ir pagaliau tapom pilnai veikianti grupė“, – pasakoja grupės nariai. Nors jie savo muzikinė kelią pradėjo ne taip ir seniai, vaikinai jau mėgausi dideliu gerbėju būriu ir netgi pirmaisiais laimėjimais: šiemet konkurse ,,Garažas 17” antrame pusfinalyje jie užimė 1-ąją vietą.

Petunija“

„Petunija“ – vokalistė ir dainų autorė, nuo 2011 metų koncertuojanti su įvairiais elektronikos ir folk muzikos kolektyvais. 2016 metų pradžioje ji debiutavo su soliniu singlu „Tomorrow“, kuris nuvedė iki nacionalinės Eurovizijos atrankos trečiojo etapo. Šiuo metu Petunija skamba elektropop/alternativepop muzikos spalvomis.

Ingaja“

„Ingaja“ – indie muzikos atlikėja ir dainų autorė iš pajūrio ne vienerius metus renkanti savo muzikinį bagažą dalyvaujant įvairiuose projektuose ir renginiuose tiek Lietuvoje, tiek užsienyje. Savitas muzikinis stilius susidedantis iš tamsių, gilių, sodrių ir nepamatuoto liūdesio skambesių. „Ingaja“ kūryba – neįpareigojanti, o dainų tekstai nostalgiški ir su potekste. 2016 metų paskutiniame ketvirtyje „Ingaja“ išleido du singlus, o 2017 metų vasarį išleido ir pristatė debiutinį EP formato albumą „Darkness“. Viena iš albumo dainų buvo transliuota BBC radijo stotyje. „Ingaja“ savo dainomis nori paskatinti žmones leistis į savęs ieškojimus, atsikratyti visuomenės stereotipų ir pripildyti sielą gilesniais dalykais

Antrasis „Novus“ pusfinalis vyks antradienį, gegužės 23 d., o didysis finalas, kuriame ir paaiškės geriausias iš geriausiųjų – gegužės 30 d. Visi „Novus“ renginiai yra nemokami.

Muzikos inkubatoriaus „Novus“ pabaigoje iš visų konkurse dalyvavusių grupių bus išrinkta viena geriausia. Jai atiteks ne tik galimybė įrašyti savo kūrinius profesionalioje įrašų studijoje, video klipo filmavimas, profesionalios fotosesijos, bet ir pasirodymas miesto festivalyje „Loftas Fest“. Įdomiausios grupės bus kviečiamos apšildyti „Lofte“ pasirodysiančias muzikos žvaigždes, taip turės galimybę groti Palangos LRT Opus scenoje „I love Palanga“ vasaros sesijoje ir „Vasaros terasoje“ Vilniuje.

Daugiau informacijos apie muzikos inkubatorių „Novus“: www.menufabrikas.lt/novus