Naujas Abudu kūrinys „Pavargau“ – žvilgsnis į debiutinį albumą

Po pusę metų trukusios tylos alternatyvaus roko grupė „Abudu“ ketvirtadienį pristatė naują savo kūrinį pavadinimu „Pavargau“.Taip vaikinų penketas netikėtai pranešė apie baiginėjamą debiutinį albumą pavadinimu „Akys žvyro pilnos“, kurį paleisti planuoja vasaros pradžioje.

„Reprezentuoti albumą kūrinys „Pavargau“ pasirinktas ne atsitiktinai. Jis sudėtingas, atsiskleidžiantis palengva, gerai perteikia mūsų grupės kūrybos augimą, ieškojimą savęs. Daina kalba apie pokytį, kai naivų paprastumą palengva keičia sudėtingesnė būsena su daugiau įvairesnių emocijų, daugiau vilties, bet kartu ir dvejonių. Toks paralyžiuojantis pasirinkimų jausmas dažnas mūsų bendraamžiams. Norisi jiems pasakyti – jūs nesat vieni, nėra nei vienos problemos, kurios negalima išspręsti. O „paaugliškos bėdos”, nors kai kuriems juokingos, iš tiesų ir turi didelę reikšmę žmogui. Su grupe į panašius klausimus atsakinėjom įrašinėdami kūrinius, reikėjo daug diskutuoti, rinktis. Dabar viskas įgavo tam tikrą bendrumą, o „Pavargau“ liko kontrastingiausias.““ – sako kūrinio idėjos autorius ir vokalistas Domantas Starkauskas.

Dalį instrumentinių partijų grupė įrašinėjo savarankiškai, namuose, bet didžioji dalis darbo vyko Vilniuje esančioje įrašų studijoje „Eleventy-One Audio“. Joje savo albumus įrašinėjo „ba.“, „jautì“, „Local Blood” ir kitos grupės.

„Kūrinį repeticijų ir pasirodymų metu kramtėm jau pusantrų metų. Dėl ekstensyvios struktūros kurdami ir įrašinėdami dirbom itin daug ir beprotiškai pavargom, tuo pačiu įprasmindami dainos idėją. Kūrybinis procesas privertė atsisakyti stipraus asmeniškumo ir labiau nei bet kada įsiklausyti vieniems į kitus. Šis bendras augimas girdėsis visuose 9 albumo „Akys žvyro pilnos” kūriniuose”. – mintimis dalinasi grupės narys Leonas Rėčkus, praleidęs daugiausiai laiko prie galutinių įrašo tobulinimo darbų.

„Abudu” yra prieš kelis metus susibūrusi alternatyvaus roko grupė. Jaunų grupių konkurse „Garažas 2016” užėmę prizinę vietą, vaikinai vėliau apšildė kelis užsienio bei vietinius atlikėjus, aktyviai koncertavo iki pat vasaros pabaigos. Iki šiol internete tėra keli grupės kūriniai, tarp jų – „Pavasaris”, „KlipVid” konkurse dalyvavęs vaizdo klipas „Įkvėpimui”, po vandeniu ir Nerimi kursuojančiame laive filmuotas „Tu Miegi”. Visi penki grupės vaikinai kilę iš Šakių rajono.

Artimiausias grupės koncertas vyks birželio 7d. Kaune, Vytauto parke, ateitininkų organizuojamame renginyje „Padžiauk sofą“.