shishi pristato pirmą singlą ir vaizdo klipą „Love“

„Šokti galima visur – tvarte, ežere, ant beždžionių tilto ir padangų krūvos…“, – skelbia grupė „shishi“, pristatydama naują savo dainą bei vaizdo klipą. „Love“ – taip vadinasi pirmasis merginų singlas, nuo šiandien pasiekiamas interneto žiūrovams ir klausytojams.

„Visiems aplink – meilės trūkumas, kaip ir vitamino D. Todėl ir nusprendem šitą dainą palesti pirmąją. Tai – daina apie meilę, o meilė – kaip balta mišrainė, būna labai mišri. Kartais norisi šokti, kartais – nušokti. Be to, kūrinį jau patikrinom vasaros festivaliuose – žmonės šoka“, – apie dainą „Love“ pasakoja Elena, Dominyka ir Giedrė.

Daina sukurta ir įrašyta šią vasarą, grupės studijoje bei Kirtimų Kultūros centre, kartu su Paulium Buraku už garso režisieriaus pulto: „įrašinėjom greitai – per vieną sykį instrumentus, per kitą – vokalus. Buvo smagu, ačiū, Pauliau.“

Vaizdo klipe grupė nusprendė įamžinti save: „idėja gimė, kaip ir viskas – netikėtai. Tiesiog norėjom šokti ir būti filmuojamos. Visur ir visaip. Viskas yra meilė. Taip ir išėjo – ką benufilmuosi, tas tinka.“

Klipą kurti sutiko grupės bičiuliai, režisierius Jokūbas Lapinskas bei operatorius Ugnius Tuleikis. „Pirmąkart išgirdau „shishi“ Tilto namų festivalyje, kurį ir filmavom. Nors tuomet technika dar neblizgėjo, pavergė savo charizma. Jų dainų žodžiai – labai įsimintini, labai patinka dainuoti jas duše“, – apie pažintį su grupe pasakoja režisierius Jokūbas Lapinskas.

„Klipą filmavom keistuose miesteliuose, rajonuose, apvažiavom daug Lietuvos pakampių, nematytų gamtos vietovių, todėl klipo filmavimas priminė kelionę. Filmavome maždaug dvidešimtyje lokacijų, visos į klipą net netilpo. Daug kas nufilmuota kelyje, viskas – improvizuota. Sunkiausia filmuojant buvo nebūti pernelyg rimtiems ir nepadaryti klipovo klipo“, – sako režisierius.

Atlikėjos taip pat prisimena nuotykius filmuojant: „sunkiausia buvo filmuotis Papio ežere, čia Giedrė vos nenuskendo. Liubavos griuvėsiuose Elena krito nuo sienų. Dažnai buvo šalta, o kadangi filmavome rudens ir žiemos savaitgaliais, turėjom nedaug šviesos valandų – keltis reikėdavo anksti.“

Nepaisant nesklandumų, vaizdo klipo filmavimas grupei tapo smagia patirtimi. „Džiaugiamės, kad mus įsileido gyvūnų globos sodyba „Trys paršeliai“, taip pat – kad susipažinom ir net pagrojom kartu su Kinijos studentais Vilniuje“, – pasakoja „shishi“. Klipo kūrimą dalinai finansavo Lietuvos autorių teisių gynimo asociacija (LATGA).

Grupė „shishi“ –  trys muzikantės, Dominyka Kriščiūnaitė (bosas, vokalas), Elena Neniškytė (būgnai, vokalas) ir Giedrė Nalivaikaitė (el.gitara, vokalas), jau anksčiau matytos scenoje su „Ministry of Echology“, „Umiko“, „Kotori“, „Rok & Dom“, „Elle G“ ir t.t.

Prieš metus „shishi“ susitiko tam, kad grotų, kaip pačios sako – rap, trash, surf, soul stilių muziką, kurios ir pačios mėgsta klausyti. Vasarą jau šokdinusios ne vieną festivalį, šiuo metu atlikėjos aktyviai ruošiasi debiutinio albumo įrašinėjimo darbams. „Love“ – pirmasis būsimo „shishi“ albumo kūrinys“, – sako grupė.

Artimiausias „shishi“ koncertas – sausio 5 d. Kaune, kur merginos apšildys grupės „Flash Voyage“ debiutinio įrašo pristatymo koncertą.

Daugiau apie grupę: www.facebook.com/shishiband