Teatralizuotas koncertas – Didysis laukimo ritualas

Sakoma reikia apvesti baltą ožį apie beržą ir bus sniego. Sniegas – tai žiemos saulė. O mes šaukiamės jos.


Advento metas, kai vėlių pasaulis priartėja prie mūsų tiek, kad įmanoma ligi jo nutiesti tiltą. Juo nuėjus galime susitikti su savo protėviais ir gauti iš jų atsakymus, kaip išspręsti esamas užduotis.
Per devynmarius vandenis grįsime tiltą. SU SAVAIS (sen swajjais) žengsime į VĖLIŲ NAMUS ir tik atlikę devynias užduotis išvaduosime Saulę.
DIDYSIS LAUKIMO RITUALAS – iš tamsos į šviesą. Kad šviesos laukti būtų lengviau.

Ypatingas interaktyvus muzikinis, mitologinis vyksmas – koncertas-ritualas.

Dalyvauja:

SEN SVAJA
Sen swajjais iš prūsų kalbos reiškia “su savais”. Savas tampa ne tik stovįs šalia, bet ir tas kitas, esantis tarp mūsų.
tai lietuvių eksperimentinio post-folkloro grupė iš Vilniaus, įsikūrusi 2010m. Senąsias lietuvių liaudies melodijas ir sutartines grupė praturtina rytų, slaviškais ir akustinio džiazo elementais. Kuriamos muzikos žanrai varijuoja nuo eksperimentinio neofolkloro iki meditacinio atspalvio muzikos. Kuriamoje muzikoje gausu įvairių tautų folkloro motyvų. Grupė linksta į šamanizmą, tai galima pastebėti meditacinio atspalvio kūriniuose. Nebijantys eksperimentuoti SEN SVAJA vis drąsiau žengia teatrališkuoju keliu, o vieną iš svarbiausių muzikanto savybių atlikėjai įvardina artistiškumą. Iš prūsų kalbos pavadinimas ‘sen swajjais’ reiškia ‘su savais’. Šia prasme sujungdami baltų bei kitų kultūrų tradicijas ir muzikinį skambesį, atlikėjai tiki, kad „savas“, yra nebūtinai vien tas, kuris yra šalia, bet ir tas „kitas“, kurį paverti savu.

Vėlių Namai
Tai vieno asmens melancholiško ambient, dark neo-folk stiliaus muzikos projektas žvelgiantis į vėlių pasaulį. Projektas buvo sukurtas 2006 metais Prahoje, natūraliai kilo iš ilgesio Lietuvai ir savito Baltiško pasaulio supratimo. Vėlių Namai kviečia pajusti tamsesnes gamtos ir egzistencijos išraiškas. Namolio, per rūką ir tamsą, vėlių takais.
Mokytoju namuose skambės gitaros, klavišų, baglamos ir kitų pasaulio instrumentų garsai.

Ersha
Ambient/IDM muzikos kūrėjas, kurio darbai išsiskiria savo erdviomis ūkanotomis atmosferomis, vis grimztančiomis į nuolatinį konsonanso aidą. Nuoseklus trajektorijų vystymas ir tinkamas garsynų parinkimas kūriniuose įtikina nuo pat pradžių iki pabaigų. Platus akustinės ekspresijos diapazonas švelniai pripildo aplinką, kurioje šios muzikos klausomasi. Jungdamas lauko įrašus, virtualius sintezatorius ir žaismingus efektus, Ersha nubrėžia klasikinę ambient briauną. Tekantys unikalūs kinematografiški garso fragmentai ir paslaptingų balsų šnabždesiai praplečia vaizduotę. Kaip pats Tadas sako, jo muzika slepia egzistencinius visatos klausimus.

Vegan on Acid
Psichodelinės virtuvės tyrimas. Projektas prasidėjo Migruojančių Meno Akademijų metu, Nidoje, bendradarbiaujant Sauliui Leonavičiui ir Gabrielei Nemirskytei. Vegan on Acid yra tyrimas kuriame išbandomi ryšiai tarp dietos (gr. diaita- gyvensena, režimas), psichodelikos ir meninės praktikos. Čia svarbu ne vien žaidimas stiliumi, bet ir dėmesys kokius (sub)kultūrinius aktualumus tai sujungia / užtrumpina. Esminė šio vyksmo motyvacija yra pats socialumo atvejis ir jo nenuspėjamumas.

Gruodžio 22 dieną

Vieta – Mokytojų namų svetainė, Vilnius

Pradžia 19:00
Durys 18:30

Renginio kaina 9 eurai

Bilietus įsigysite renginio metu.

Renginio metu jums gali prireikti veidrodėlio ir akmens.