Pankroko ir nu metal klasika Hed PE koncertuos Lietuvoje

Dar šią žiemą nestandartinės sunkiosios muzikos gerbėjai turės progą pirmą kartą susipažinti su grupe, stovėjusia prie alternatyvaus metalo ištakų. Tai JAV pankroko ir nu metal žanro klasika grupė „Hed PE“, kurios vienintelis koncertas įvyks 2019 metų vasario 9 dieną klube „Vakaris“ Vilniuje.

Kaip bevadintume šią JAV grupę – „(hed) Planet Earth“ ar trumpiau tiesiog „Hed PE“ – jų kūryba išsiskiria originalia kelių muzikos stilių kombinacija. Punk rock, rap rock, nu metal ir gangsta rap derinys net įgavo atskirą pavadinimą „G-punk“, nors šie atlikėjai savo skambesyje nevengia net ir reggae sąskambių. O vokalinė technika nuo repavimo iki death metalui būdingo growlo tik padidina skambesio intrigą. Galiausiai tai, kad jų kūrybai padarė įtakos kardinaliai skirtingi kolektyvai, pradedant „Led Zeppelin“ ir „Black Sabbath“, baigiant Bob Marley ir „Rage Against The Machine“, dar sustiprina grupės išskirtinumą.

Pirmą kartą į Lietuvą atvykstantis kolektyvas susibūrė 1994 metais Kalifornijoje. Jų naudojamas muzikos stilių miksas iškart tapo diskusijų objektu ir padėjo muzikantams greitai išpopuliarėti. Vėliau kilus nu metalo klestėjimo bangai, „Hed PE“ sulaukė gausaus pasekėjų būrio. Grupės „Hed PE“ dainų tekstai vertinami kontroversiškai, nes dažnai turi ryškų politinį atspalvį ir juose išreiškiamas palankumas arba priešiškumas konkrečioms politinėms srovėms ar socialiniams reiškiniams. Bene daugiausiai prieštaravimų sukėlė muzikantų įsijungimas į judėjimą „9/11 Truth movement“, kurio dalyviai reiškia savotišką požiūrį į rugsėjo 11-sios teroristinius išpuolius Amerikoje. Jo apraiškos persikėlė į grupės dainas, koncertus bei 2009 metų albumo „New World Orphans“ koncepciją. Vėliau „Hed PE“ nariai tapo socialinio liberalizmo politikos aktyvistais.

Nuo pat grupės susikūrimo joje tebegroja vienintelis pirminės sudėties muzikantas ir lyderis – vokalistas ir klavišininkas M.C.U.D. (Jared Gomes). Kiti trys dabartinės sudėties nariai prie „Hed PE“ prisijungė skirtingais metais. Tai būgnininkas Major Trauma (Jeremiah Stratton), boso gitaristas Kid Bass (Kurt Blankenship) ir šiemet atsiradęs gitaristas D.J. Blackard. Šiuo metu grupė turi išleidusi jau 10 studijinių albumų, kurių paskutinis – 2016 m. darbas „Forever!“. Taip pat jų diskografijoje yra vienas koncertinis ir trys rinktiniai albumai.

Grupė „Hed PE“ nekantrauja pirmą kartą susitikit su savo gerbėjais Lietuvoje, kuris įvyks 2019 metų vasario 9 dieną, šeštadienį, klube „Vakaris“ Vilniuje.

DIE HARD agency

www.facebook.com/diehardagency