10 minučių geriausio hiphopo

Šį pavasarį apsnūdusią Lietuvos hiphopo sceną išjudins tarptautinį pripažinimą pelniusio hiphopo muzikos prodiuserio, kompozitoriaus ir didžėjaus DJ Dee mixtape’as pavadinimu „Conscious“. Tai 23 – jų auksinius hiphopo laikus menančių kūrinių miksas, pagardintas 70 – ųjų fanko skambesiu ir telpantis į 10 energingų, idealiai vakarėliui šokių aikštelėje tinkančių, minučių. Šis mixtape’as – tai duoklė kultiniam 90 – ųjų hardcore, gangsta, boom bap hiphop skambesiui.

Anot DJ Dee, bandymas atgaivinti tiek Lietuvoje tiek pasaulyje primirštą, bet kiečiausių didžėjų, tokių kaip Format, Nu-mark, Cut Chemist ir kt., vis dar vertinamą muzikos formatą, jam – labai svarbus įvykis. Nes didžėjui muziką grojančiam iš plokštelių – tai vienas geriausių būdų pademonstruoti savo sugebėjimus ir meistriškumą. Vienas rimtesnių iššūkių, su kuriuo teko susidurti, kuriant šį mixtape’ą, surasti dar negirdėtus hiphopo kūrinius, savo skambesiu prilygstančius kultiniams 90 – ųjų hitams, viską preciziškai sumiksuoti ir paruošti leidybai. Šių paieškų ir darbo rezultatas tikrai turėtų nustebinti hiphopo muzikos gerbėjus.

Prie šio projekto be prodiuserio Valdo Kazakevičiaus dirbo visa profesionalų komanda. Projekto dizainerė Kristina Rinkevičiūtė – Kristė Ri, vaizdo ir apšvietimo režisierius, operatorius – Augustas Jakimavičius, fotografė – Diana, teksto autorė Monika Šlančauskaitė. Projekto partneriai – Men’s Vector, Friends & Frames, Rugged & Raw, Spaudos departamentas, Paulius Sugintas (Despotin Audio Lab).

DJ Dee biografija.

2007 m. Valdas Kazakevičius studijuodamas KTU muzikos technologijų specialybę su vokalistu Tautmilu Čeida – Kamy subūrė muzikos grupę „Dee & Kamy“.

2010 m. grupė išleido debiutinį albumą „Original Taste“, kuris susilaukė sėkmės ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje. Su šiuo albumu grupė ne tik pelnė gausybę svarbių apdovanojimų („Pravda“ – metų naujokai, „Pravda“- geriausias video klipas, „T.E.T.E“ – geriausia HipHop‘o grupė, „HipHop apdovanojimai“ – metų grupė ne lietuvių kalba ), bet ir sėkmingai koncertavo didžiausiuose muzikos festivaliuose Lietuvoje (Be2gether, Granatos, Galapagai, Tamsta fest ir kt.) bei užsienyje. Grojo su pasaulinio lygio žvaigždėmis Ja Rule, B-Real, Xzibit, Sugar Hill Gang, Phat Kat, Ozomatli, KACTA, BASTA , o su J-RO (Tha Alkoholiks) sukūrė bendrą kūrinį „The Real One“.

2011 m. po sėkmingo debiuto „Dee & Kamy“ tapo pirmąją lietuviško hiphopo grupe įgyvendinusią bendrą projektą su žinoma Vokietijos kompanija „Big M Productions“. Po šios kompanijos stogu gimė vinilinė plokštelė „80‘s Lifestyle EP“.

2015 m. Grupė papildė savo diskografiją antruoju studijiniu albumu „Filling The Gap“. Šio albumo kūriniui „Bestlines“ sukūrė vaizdo klipą, nufilmavo profesionalų gyvo garso koncertą, sudalyvavo LRT OPUS ORE projekte, savo gerbėjus nustebindami nauju skambesiu.

2017 m. grupė kartu su orkestru „Hit The Ground Orchestra“ pasirodė festivalyje „Kaunas Jazz“ ir pristatė autorinę septynių kūrinių programą, paruoštą kartu su kompozitoriumi Linu Rimša.

2018 m. DJ Dee išleidžia ir prodiusuoja unikalią vinilinę plokštelę „Lithuanian Hip-Hop“.

2019 m. Startuoja naujas DJ Dee projektas mixtape’as „Conscious“.

Youtube:

https://www.youtube.com/watch?v=6L6eFgCkrrw

Mixcloud:

https://www.mixcloud.com/djdee_production_official/dj-dee-conscious-mixtape/

Soundcloud:

https://soundcloud.com/djdee_production_official/dj-dee-conscious

Instagram:

https://www.instagram.com/djdee.production.official/

Facebook:

https://www.facebook.com/djdee.production.official/?modal=admin_todo_tour