Skelbiami festivalio “Rumshk’14” dalyviai

Festivaliui-konkursui RUMSHK’14 vis labiau artėjant, skelbiame naujienas! Džiaugiamės, kad sulaukėme nemažą kiekį dalyvių konkurse, kas rodo, kad festivalis-konkursas RUMSHK įgauną pagreitį ir populiarumą. Iki dalyvių registracijos pabaigos liko tikrai nedaug laiko, bet dar laukiam alternatyvios muzikos kūrėjų paraiškų. Iš įvairiausių Lietuvos miestų sulaukėme paraiškų iš atlikėjų, kurių kūrybą galite paklausyti mūsų festivalio-konkurso internetinėje svetainėje http://rumshk.lt

Džiugiausia naujiena ta, kad be konkurso dalyvių, kurie po komisijos balsavimų atvyks pristatyti gyvai save mūsų festivalio-konkurso RUMSHK scenoje, bet turėsime unikalius headlinear‘ius, tokius kaip SHI SHI, CUNABULA, Good Time Boys!

Pirmąjį festivalio vakarą vainikuos trijų merginų grupė SHI SHI, atliekanti įvairių žanrų sintezę: jų muzikoje susipina rap/trash/surf/soul/lo-fi elementai. Nurovė stogus vakaruose, buvo pripažintos vienomis geriausių ir įdomiausių atlikėjų, o dabar ruošiasi kelionei į Izraelį, kuriame su kitais Lietuvos atlikėjais pristatinės savo šalies kūrybą. Kaip sako pačios merginos, groja tokią muziką, kokios mėgsta klausyti pačios. Scenoje jos sukuria nutrūktgalvišką šėlsmą ir geros nuotaikos užtaisą. Todėl nepraleiskite jų pasirodymo!

Antrąjį festivalio vakarą turėsime mūsų krašto žvaigždes, populiaraus televizijos projekto X-Faktorius nugalėtojus, muzikinio konkurso „Garažas“ finalininkus Good Time Boys! Grupės nariai kilę iš Kelmės ir Šilutės, šiuo metu gyvena ir studijuoja Vilniuje. Jaunatviškas punk rock spyris tikrai nepaliks abejingų.

Festivalį-konkursą RUMSHK užbaigsim stipriai su grupe CUNABULA. Tai unikalaus skambesio, sunkiosios muzikos atlikėjai. Vilniečių atmosferinio post/progressive metalo grupė CUNABULA veiklą pradėjo 2016-ųjų metų žiemą, kai grupės nariai Tadas ir Kostas susibūrė su aiškiu tikslu – kurti naują muziką. Pavasarį į grupę buvo pakviestas ir būgnininkas Vytis, o galiausiai prisijungė demo kūriniuose vokalo partijose talkinusi Goda.

CUNABULA muzikos stilių įsprausti į kažkokius rėmus sudėtinga. Grupės kūriniai daugiausia ilgi, aranžuotės „tirštos“, jose daug kontrastų. Didelę įtaką CUNABULA stiliui daro aplinkybių, kuriomis su muzika siejasi kiekvienas iš narių, skirtumai. Grupės nariai yra groję kitose gerai žinomose grupėse.

Be stogą raunančio koncerto, festivalio-konkurso RUMSHK metu jūsų taip pat laukia Šiaulių kino klubo programa. Tottemas tattoo salonas persikels į Zubovų rūmus, tad renginio metu galėsite pasidaryti norimą tatuiruotę.

Vyks asociacijų LATGA ir AGATA paskaitos apie autorystę ir atlikimą, kodėl verta tapti asociacijų autoriumi ir koncertuoti. Šiemet mūsų partneriais tapo VGTU, todėl svečiuose turėsime viešųjų ryšių specialisto paskaitą. Svečias vaizdo klipų kūrėjas pasakos kaip su mažu biudžetu sukurti vaizdo klipą, naudojant įvairiausius keisčiausius metodus ir pasiekti geriausių rezultatų.

Džiaugiamės, kad prie mūsų partnerių šiemet prisijungė ir vienintelis alternatyvios muzikos radijas Start FM, kuris ne tik pranešinės naujausias žinias apie artėjantį festivalį-konkursą RUMSHK, bet ir kvies festivalio atlikėjus ir konkurso dalyvius pas save į svečius pristatyti savo muziką.

Festivalį-konkursą RUMSHK saugos Šiaulių baikerių klubas Sun City Bulls. Ne tik saugos, bet ir parodys savo turimus ratus!

Kaip ir kiekviename mūsų komandos organizuojamame renginyje, lauksime ir augintinių, nes VšĮ Šiaulių letenėlė atsiveš savo šuniukų barą. Maistu ir gaiviaisiais gėrimais bus aprūpinti ir festivalio lankytojai, šiemet kartu su mumis koja kojon žengia Joalda, Mėsinė.lt ir kt. maisto gamintojai bei tiekėjai.

Koks festivalis be festivalio atributikos? Nepamirškite pasirūpinti grynaisiais pinigais, nes turėsime unikalius festivalio marškinėlius, kuriuos piešia Tottemas tattoo meistras Rokas, kompanijos Laurema ir Giftika juos pavers apčiuopiamais, o atvykstantys muzikantai atsiveš savo išleistų albumų.

Sekite mus FB paskyroje ir internete http://rumshk.lt

Atgimstantis legendinis festivalis-konkursas RUMSHK’14 jau birželio 28-29 dienomis Zubovų rūmų kieme (Aušros al. 50, Šiauliai).