ba. pristato naują albumą “H8”

Per praėjusį mėnesį net tris naujus singlus klausytojams pristačiusi grupė „ba.“, juos ir dar septynetą naujų, dar niekur negirdėtų dainų šiandien išleidžia viename svarbiausių leidinių grupės diskografijoje – albume „H8”.

„Esu laimingas. Albumas skamba labai stipriai, „ba.“ pasikeitė ir dar labiau užaugo, o po ilgo, sudėtingo ir įvairaus albumo kūrimo proceso pagaliau galim ne tik kalbėti, bet ir parodyti, kas visos grupės galvose vyksta čia ir dabar“, – teigia grupės lyderis Benas Aleksandravičius.

„H8” – antrasis pilnos trukmės „ba.“ albumas, kurį sudaro 10 grupės kūrybos dainų, tarp kurių – ir pastarąjį mėnesį pristatytos ir didelio grupės klausytojų palikymo sulaukusios  „Hirudinea“, „Iliuzija” ir „Išnara“.

Tiesa, didelio „ba.“ klausytojų dėmesio ir susižavėjimo sulaukė ne tik pasirodę pirmieji albumo singlai, tačiau ir „H8“ viršelis – išskirtinė nuotrauka, kurios autoriumi tapo DJ YUNG ŽIŽEK.

„Su viršeliu buvo sunku, spaudė laikas. Buvom baigę albumą, bet kiek pasiklydę savyje, kaip tai, ką įrašėm, turėtų atrodyti viršelyje“, – pasakoja Benas Aleksandravičius. „Ši idėja kilo netikėtai, pabudus 5 valandą ryto. Operatyviai surinkom komandą ir ją įgyvendinom, o dabar kasdien vis labiau džiaugiuosi šiuo viršeliu, nes net negalėčiau tikėtis, kad kažkas geriau tinkamiau vizualizuotų mūsų naują albumą“.

Nuo šiandien naują grupės „ba.“ albumą galima išgirsti visose skaitmeninėse muzikos klausymo platformose, taip pat – užsisakyti fizinę albumo„H8“ kopiją, įrašytą kompaktiniame diske arba vinilo plokštelėje.

Gyvai naują albumą grupė „ba.“ pristatys lygiai po mėnesio – birželio 13 dieną, Vilniaus Adomo Mickevičiaus bibliotekos kieme surengs svarbiausią ir sudėtingiausią koncertą karjeroje. Jau kuris laikas skrupulingai ruošiamasi techniniam koncerto įgyvendinimui – specialiai šiam „ba.“ pasirodymui konstruojama tik vienam vakarui iškilsianti scena, o tokio masto renginiams nepritaikytoje erdvėje ieškoma geriausių logistinių sprendimų.

„Pirmą kartą rengiam tokio dydžio solinį koncertą po atviru dangum ir labai jam ruošiamės. Šis koncertas ir šis laikotarpis apskritai, mum visiems yra svarbus žingsnis į priekį“, – teigia Benas Aleksandravičius ir priduria, jog koncerte skambės virš dvidešimties kūrinių, tarp kurių ir senos „ba.“ dainos. „Nuodėmė būtų tokiu išstojimu jų nepagroti“, – sako jis.

Nuotraukų autorius DJ YUNG ŽIŽEK