Sheep Effect pristato pirmąjį vaizdo klipą FOR COUGH

Simonas Šipavičius a.k.a. Sheep Effect, pavasarį pristatęs keistus saksofono garsus ir elektroniką sujungiantį albumą Saxual Harrasment, šiandien paleidžia albumo užkosėtą vaizdo klipą For Cough.

Saxual Harrasment daugybės melomanų buvo įvertintas kaip vienas įdomiausių šių metų albumų. Kaip pastebėjo žurnalo „370“ muzikos apžvalgininkas „Gintariniai akiniai“, albumui skyręs aukštą balą (net 90/100), ​„kankinamą saksofoną Simonas įvelka į elektroniką, kurioje yra ir drum’n’basso ​, ir ​techno, ir ​minimal, ir netgi IDM apraiškų; tai yra džiazas klubams, ​tūsams ir vakarėliams​“. Sheep Effect su Saxual Harrasment programa jau spėjo apvažiuoti Lietuvą – surengė koncertus nuo šiuolaikinės akademinės iki alternatyvios muzikos festivalių scenų.

Ryškiausią Saxual Harrasment albumo kūrinį – For Cough – vaizdo klipe užfiksavo naujosios Simono darbo partnerės Emilijos Vinžanovaitės akys. „Mano kūryba dažniausiai sukasi aplink muziką, kuri yra neišsemiamas įkvėpimo šaltinis ne tik ausims, bet ir akims. For Cough vaizdo klipo filmavimas ir ruošimas man buvo išskirtinė patirtis – Sheep Effect tikrai nėra tradicinis, o įdomiai keistas muzikos kūrėjas ir veikėjas. Planuojame rengti bendrus projektus netolimoje ateityje”, mintimis dalinosi Emilija.

For Cough vaizdo klipu Simonas simboliškai uždaro Saxual Harrasment etapą ir keliauja ieškoti naujų garsų. Klipas pagamintas naujoje, dar neaprengtoje Sheep Effect studijoje Vilniaus loftuose, kur ateityje numatoma surengti viešų ir ne visai viešų renginių. Šioje muzikos studijoje bei eksperimentų erdvėje jau gimdomas ir antrasis Sheep Effect albumas, kuris pasaulį išvys artimiausią pavasarį.

Kūrėjas ruošia ir daugiau naujienų – žiemą jis pristatys animacinį video klipą šiuo metu įrašinėjamo albumo kūriniui. Animacinį klipą piešia Sheep Effect vizualinio identiteto autorė Žvėrūna. Čia kūrėjai žada ir humoro, ir absurdo, ir laisvosios, ir kietosios muzikos vaizdagarsių. Ir visgi Sheep Effect garso centre išliks saksofonas bei naujų grojimo instrumentu būdų paieškos.

Prieš Simonui išeinant kūrybinių atostogų, Sheep Effect dar galima išgirsti Vilniuje, tarp įdomiausių jaunų muzikos kūrėjų ir atlikėjų iš įvairių šalių, rugsėjo 14 d. festivalio „Loftas Fest“ showcase programoje What’s Next in Music?.