ba. skinasi kelius Azijoje

Paskutines rugsėjo dienas naujos kartos lietuvių roko grupė „ba.“ praleido Pietų Korėjoje. Čia kolektyvas sėkmingai sudalyvavo Seule vykstančiame festivalyje – muzikos industrijos mugėje „Zandari festa“.

Lietuviams festivalyje teko pasirodyti net du kartus – pirmasis pasirodymas vyko rugsėjo 27 d. „The Con-vent Live Pub“ klube, antrąjį po poros dienų grupė sugrojo „Muv Hall“ scenoje.

„Jeigu atvirai – iš koncertų nesitikėjau nieko, todėl dabar esu dar laimingesnis, apsidžiaugęs ir nustebęs dėl ypatingai šilto korėjiečių priėmimo. Apie pirmąjį mūsų koncertą sužinojome likus vos kelioms dienoms iki festivalio – ten groti galimybę gavome, nes atkrito kita grupė. Iš karto po koncerto buvau supažindintas su Korėjos distributoriais, oficialiais „Abbey Road studios“ partneriais Korėjoje, kurie jau koncerto metu buvo nusprendę su mumis dirbti“, – pirmais įspūdžiais dalinasi grupės lyderis Benas Aleksandravičius.

Festivalyje „Zandari festa“ dalyvavo grupės iš 20 skirtingų pasaulio šalių šalių – nuo Taivano, Korėjos ir Japonijos iki Kanados, Prancūzijos, UK, Vengrijos ir kitų. Festivalio delegatų sąraše – muzikos industrijos atstovai iš viso pasaulio.

Azijos rinkai kolektyvas iš Lietuvos prisistatė sėkmingai. – „ba.“ komandai pavyko pasirašyti įrašų platinimo sutartį su viena pagrindinių muzikos distribucijos kompanijų Pietų Korėjoje „Sound Republica“ bei sužavėti publiką abiejų koncertų metu.

„Tikrai negalvojau kad po didžiojo mūsų pasirodymo Zandari festivalyje sekmadienį jie gaudys mus gatvėje su plokštelėmis ir prašys parašų bei nuotraukų. Prieš koncertą kita grupė įspėjo neišsigąsti, nes tarp dainų korėjiečiai nelabai ploja, bet mums pasirodė visai kitaip. Palaikymo savo pasirodymo metu sulaukėme netikėto ir šilto. Beje, džiugu buvo sutikti ir ten gyvenančių lietuvių“, – prisimena grupės „ba.“ lyderis.

Patys „ba.“ nariai padėkas skiria Lietuvos muzikos verslo asociacijai, Lietuvos kultūros tarybai bei Lietuvos kultūros institutui, prisidėjusiems prie galimybės grupei pasirodyti „Zandari festivalyje“.

Vizitas Pietų Korėjoje grupei „ba.“ buvo pirmasis žingsnis į Aziją ir tolimiausia kelionė su grupe. Jau 6 metus koncertuojantis kolektyvas anksčiau lankė Latvijos, Estijos, Vengrijos, Prancūzijos, Lenkijos ir Vokietijos scenas. Pastarojoje grupė lankėsi visai neseniai –  ten grojo Hamburge vykusiame didžiausiame klubiniame Vokietijos muzikos festivalyje „Reeperbahn“.

„Rudens pradžia – labai intensyvi, ir apskritai šis ruduo mums susidėliojo max kreizi. Bandau prisiminti ar yra kada buvę taip spalvinga – turbūt nelabai, nes po visų kelionių jau iškart reikia ruoštis turui Lietuvoje, kurio startas – šį mėnesį“, – sako Benas.

Pasveikinti sugrįžusius muzikantus artimiausiu metu Lietuvos klausytojai galės spalio 25 d. Lofte, Vilniuje, spalio 26 d. festivalyje „Chaosas“, Mažeikiuose, spalio 31 d. Alytaus Kultūros ir komunikacijos centre, lapkričio 1 d. Kaune, Sinagoga studio bei lapkričio 2 d. Klaipėdoje, klube „Raketa“.

„ba.“ albumas „H8“: https://benasaleks.bandcamp.com/album/h8

Grupė „ba.“ internete: https://www.facebook.com/baofficialmusicpage/