MOUNTAINSIDE: pirmojo vinilo pristatymas „Lemmy“

Nuo 2003 metų veikianti Kauno roko organizacija „MountainRock“ surengė daugiau nei 10 renginių ir festivalių ir yra puikiai pažįstama Lietuvos alternatyvios muzikos entuziastams. Šiais metais „MountainRock“ praplėtė savo veiklos horizontus: vinilinės plokštelės formatu išleistas Lietuvos roko scenos senbuvių MOUNTAINSIDE naujausias albumas „Hidden In Light“.

Jau spalio 25 d. pagrindiniame Kauno alternatyvios muzikos klube „Lemmy“ įvyks plokštelės pristatymo fiesta.

Pirmiausia kompaktinio disko pavidalu 2018 metų pabaigoje pasirodęs darbas sukėlė klausytojų ir muzikos kritikų susidomėjimą. Albumas sulaukė palankių Lietuvos ir užsienio muzikos portalų recenzijų, o grupė – nominuota M.A.M.A. apdovanojimų Metų roko kategorijoje.

„Viskas negailestingai keliasi į virtualią erdvę, todėl savęs klausiame, ar vis dar verta fiziniu pavidalu leisti muziką? CD gal jau ir nebeleisime, nes nemažai žmonių jau net neturi kur jų klausyti, tačiau vinilas turi kolekcinę prasmę ir specifinį skambesį. Ir šiuo metu, kurdami naują albumą, svarstome, kad jį taip pat turėsime vinile, nes fizinė laikmena vistik turi savo žavesio“, – sako „Mountainside“ bosistas, vokalistas Rytis Bulota.

Muzikantai pasakoja sulaukę daug pasiteiravimų, kada jau bus vinilas ir patikinimų, kad jį labai norėtų įsigyti. „Pažiūrėsime, kaip yra iš tiesų“, – šypsosi kauniečiai. Plokštelės leidybą parėmė asociacijos LATGA Socialinis kultūrinis fondas.

1996 m. susikūrę „Mountainside“ garsėja kaip gitarinės muzikos entuziastai, nevengiantys stilistinių eksperimentų. Naujajame albume muzikantai ir toliau gilina ir plečia savo roko muzikos viziją. Skambesys išsidėstęs erdvėje nuo metalo iki post punk ir psychedelic ar progresyvaus roko.

„Hidden In Light“ galima pavadinti konceptualiu albumu. Visos dainos sukurtos kaip vienos kompozicijos dalys, kurias jungia pasakojimas, sukonstruotas kaip alegorinio fantastinio kelio filmo (road movie) scenarijus. Tekstai pagrįsti archetipinėmis apgaulės, išdavystės, kaltės, ieškojimo, atpirkimo ir išsilaisvinimo temomis.

Šiame darbe girdimas ir „Mountainside“ bičiulių įnašas. Lauris Abele iš gerai žinomos Latvijos postrock komandos „SoundArcade“ įrašė atmosferinės gitaros partijas pirmojoje ir paskutinėje albumo kompozicijose.

Su „Mountainside“ vėl bendradarbiavo aktyvus Kauno meno scenos dalyvis, kompozitorius, prodiuseris ir improvizacinio kolektyvo „Kaunas Zoo“ lyderis Ignas Andriuškevičius, ankstesniame albume įrašęs keletą gitaros partijų ir prodiusavęs vieną dainą. Naujajame grupės darbe Ignas įdainavo „Forest Secret’s Well Kept“ bei įgrojo „Fender Rhodes“ pianino ir „Hammond“ vargonų partijas. Tai pirmas kartas, kai „Mountainside“ panaudojo klavišinius instrumentus.

Spalio 25 dienos koncerte publika ne tik galės susipažinti su „Hidden In Light“ vinilu. Šiuo metu muzikantai intensyviai kuria naują albumą. Keletas šviežių kūrinių nuskambės ir „Lemmy“ klube.

Išgirsti naująjį „Mountainside“ darbą galite: mountainside-lt.bandcamp.com/, „Spotify“: https://t.ly/bmKL7, „iTunes“: https://t.ly/JVzKy, „Deezer“ ir kt.

MOUNTAINSIDE vinilo „Hidden In Light“ pristatymas vyks spalio 25 d., penktadienį, klube „Lemmy“ (Girstupio g. 1, Kaunas). Gros „Mountainside“ (heavy rock/psychedelic, Kaunas), „Cunabula“ (post metal, Vilnius“) + TBA.