„Soundium: Enabled“ grįžta: „Kablys“ vėl virs muzikos technologijų šventove

Pernai sėkmingai startavęs „Soundium: Enabled“ vėl kviečia lankytojus į muzikos klubą „Kablys“ – šįkart spalio 12-ąją. Orientuotas į edukaciją bei patirtis, renginys šiemet vilios galimybe išbandyti naujausią elektroninės muzikos įrangą, paklausyti užsienio profesionalų, žinomų vietinių kūrėjų pasakojimų, diskusijų ar net sudalyvauti sintezatoriaus litavimo dirbtuvėse.

„Soundium: Enabled“ renginyje lektorių salėje muzikinės įrangos kompanijų atstovai pasakos apie savo produktų galimybes. „Steinberg“ programinę įrangą bei keletą naujų produktų pristatys sertifikuotas „Steinberg“ treneris Dmitry Odinoky. Po jo apie „Ableton“ programinės įrangos subtilybes kalbės produkto specialistas Mateuszas Telega. Latviai „Gamechanger“ bei čekai „Bastl Instruments“ specializuojasi sintezatorių gamyboje – lektorių salėje bus galima išgirsti ne tik jų verslo istorijas, bet ir kaip skamba naujausi kompanijų instrumentai.

Į renginį taip pat atvyksta Kimas Bjørnas, trijų knygų apie elektroninės muzikos instrumentus ir jų dizainą autorius – organizatoriai rekomenduoja nepražiopsoti jo interviu, kaip ir diskusijos, kurią moderuos „Despotin Fam“ narys, prodiuseris Vaiperis. Mintimis apie išlikimą autentišku bei aktualiu globalioje muzikinėje rinkoje dalysis Free Finga, Rugilė Deksnytė, Leon Somon, Vladas Dieninis.

Demonstracijų salėje ant stalų bus galima rasti ir išbandyti įvairiausią muzikos kūrybai ar didžėjavimui skirtą įrangą (sintezatorius, ritmo mašinas, patefonus ir t. t.). Toje pačioje erdvėje vyks dvi dirbtuvės, į kurias būtina išankstinė registracija (ji jau vyksta, informaciją galima rasti renginio puslapyje). „Bastl Instruments“ dirbtuvėse lankytojai galės susilituoti savo modulinį sintezatorių. Lietuvaičių komanda „Blokas“, sėkmingai kurianti įrangą, skirtą MIDI, kvies lituoti MIDI kompiuteriuką.

DJ įrangą ir „Pioneer DJ“ produktus reprezentuojantys scratch meistrai Mamania bei Swix jau ruošia pasirodymus renginiui, jie, kaip ir praėjusiais metais, su DJ amatu supažindins visus susidomėjusiuosius. Jiems draugiją palaikys kolegos didžėjai iš Latvijos, DJ Aspirins ir Funky DJ Elegant, taip pat ruošiantys pasirodymus. Latviai su visais susidomėjusiaisiais dalysis informacija ir apie „Turntablist Latvia“ judėjimą bei dalyvavimą „Red Bull 3Style“ čempionate.

Besidomintieji vintažiniais, keistais, savo gamybos aparatais neturėtų praleisti tarp 12:00 ir 15:00 truksiančio „Hardware Camp“ – jo metu bus galima pamatyti bei išbandyti unikalių instrumentų, kuriuos muzikos kūrėjai įprastai laiko savo studijose. Beje, „Hardware Camp“ yra atviras visiems, todėl turinčiuosius ką parodyti organizatoriai kviečia susisiekti renginio puslapyje.

Du unikalūs pasirodymai laukia renginio pabaigoje. Bleach Cult (Vyčio Purono) projekto pasirodymo metu bus galima išgirsti modulinio sintezatoriaus bei vokalo derinį. Renginį užbaigs Girnų Giesmės – Lauryno Jutkonio eksperimentinės elektronikos projektas.

„Soundium: Enabled“ renginio organizatoriai kviečia visus, kurie domisi muzikos technologijomis, įdomiai praleisti šeštadienį ir, žinoma, atsinešti ausines, nes jos tikrai pravers išbandant įrangą.

2019 m. „Soundium: Enabled“ programa ir visa kita papildoma informacija