Antrasis shishi albumas suksis ant patefonų

Puikios žinios ne tik iš meteorologijos stočių, bet ir grupės „shishi“ stovykloje. Muzikantės dalinasi nauju singlu „Empty“ iš birželio pabaigoje išleidžiamo antrojo grupės albumo „Mafitishei“. Taip pat nuo šiandien ištikimiausius gerbėjus atlikėjos kviečia užsisakyti albumo vinilo plokštelę.

„Negaliu patikėt, kad jau viskas, „Mafitishei“ suksis blyno pavidalu patefonuose. Dar ir netikiu. Nes negaliu. Kol nepamatysiu ir nepačiupinėsiu, matyt ir nepatikėsiu“, – birželio  30 dieną pasirodysiančia viniline plokštele džiaugiasi bosistė Victoria.

Daina „Empty“ – aštuntasis „shishi“ singlas, kuriais grupė su savo klausytojais dalintis pradėjo dar praėjusią vasarą. Nuo šiandien kūrinį galima išgirsti visose skaitmeninėse muzikos klausymo platformose. Jose šio mėnesio pabaigoje atsiras ir pilnas „shishi“ albumas „Mafitishei“. „Vieną saulėtą dieną, kai niekas vėlgi nesisekė, Maria Rosa atėjo, sako – aš čia tokią dainą sugalvojau. Nuovargio ir pasimetimo rauda, sakyčiau, pateikta mažoriniais tonais, undinėlių potėpiais ir nepatenkintų vaikų prarėkimais“, – apie šiandien pristatomą kūrinį pasakoja „shishi“ bosistė Victoria.

Dainos kūrybinę virtuvę prisimena ir gitaristė Maria Rosa: „praėjusią žiemą ir net pavasarį tamsa ėmė viršų, o nemeilė ir neprasmė buvo gan dažnos palydovės. Kai pagaliau prisėdau pagalvoti, ką jaučiu ir ko norėčiau, paaiškėjo, kad nieko! O ta tuštuma ėmė ir suskambėjo „I feel empty inside“ (liet. – jaučiuosi tuščia viduje).“

„Visas mūsų albumas – toks šviesiai spalvotas nesėkmių dienoraštis. Kaip jau dažnai atsitinka, savo problemų vis bandai nesureikšminti ir paslėpti po smagia kauke, kažkokios amžinos Užgavėnės. Iš kitos pusės, kam verkti jei gali smagiai pasijuokti iš savo mažų ir didelių nelaimių?, – sako Maria Rosa.

Už pagalbą įrašinėjant bei leidžiant visus albumo kūrinius muzikantės dėkingos garso  inžinieriui Tomui Verbaičiui, asociacijai „Agata“ bei Didžiosios Britanijos muzikos kompanijai „The state51 Conspiracy”, su kurios pagalba birželio pabaigoje merginos ir išleis antrąjį savo dainų rinkinį  „Mafitishei“.Trash, surf, soul, rap muzikos kolektyvo „shishi“ garsus ir balsus šiuo metu sudaro Victoria – Dominyka Kriščiūnaitė (bosas, vokalas), Maria Rosa – Giedrė Nalivaikaitė, (el. gitara, vokalas) bei neseniai būgnininkę ir vokalistę Francheską – Eleną Neniškytę pakeitusi Benadetta – Kamilė Griušytė (būgnai, vokalas).  Atšaukus kai kuriuos karantino apribojimus, grupė „shishi“, kaip daugelis kitų, sugrįžta į sceną.

Artimiausia proga išgirsti pasiilgtas muzikantes gyvai – klube „Tamsta“ Vilniuje, birželio 17 d., trečiadienį.

Užsisakyti „shishi“ vinilo plokštelę „Mafitishei“ nuo šiandien galima čia