Paulius Kilbauskas pristato naują albumą – kelionę nuo Žemės iki kosmoso

Praėjusių metų rudenį klausytojus pakvietęs į unikalų pasirodymą Šv. Kotrynos bažnyčioje, Paulius Kilbauskas pristato kartu su perkusininku Tomoo Nagai koncerto metu įrašytą albumą „Elements Live“. Kaip teigia albumo kūrėjai, tai muzika, kuri leis pasinerti į ilgą kelionę nuo Žemės iki kosmoso.

Visi „Elements Live“ kūriniai, įrašyti gyvo garso koncerto metu Šv. Kotrynos bažnyčioje. Juos kompozitorius P. Kilbauskas atliko kartu su perkusininku iš Japonijos Tomoo Nagai, kuris koncerto metu grojo savadarbiais instrumentais pasigamintais iš natūralių medžiagų – akmens, metalo, medžio. Koncerte skambėjusias 2019 metais išleisto albumo „Elemets“ improvizacijas papildė ir kartu su Tomoo Nagai sukurtas triukšmo singlas „Noise“.

„Elements Live“ albumą galite išgirsti „Spotify ir „Apple Music“ platformose.

Balyje užsimezgęs, Lietuvoje kartu su perkusininku Tomoo Nagai sukurtas albumas – pasaulio muzikos ir elektronikos sandūra. Albume įrašytos improvizacijos netelpa į jokius stiliaus rėmus. Jų klausantis galima išgirsti „noise“, „ambient“ bei tradicinių Balio instrumentų gamelanų skambesį. Šviesų dailininko Eugenijaus Sabaliausko nuomone tai „muzika su begalybės ženklu“.

Pasak autoriaus tai turiningas, klausytojų susikaupimo ir laiko reikalaujantis albumas, kuris leis „pakeliauti“ ir atitrūkti nuo žemiškų problemų. „Elements Live“ sudaro neįprastai ilgi kūriniai, ilgiausias jų – „Dawn Live“, trunka net 19 minučių. Iš viso albume skamba septynios improvizacijos visatos elementų tema: „Dawn“, „Space“, „Air“, „Noise“, „Water“, „Wind“, „Seven“.

Albumas klausytojams buvo pristatomas kas dvi savaites išleidžiant po singlą su jį papildančia Eimanto Pivoriūno 360° kamera nufilmuota medžiaga iš koncerto, taip klausytojams suteikiant galimybę geriau įsijausti į skambančia muziką. Singlų viršelius papuošė Gabrielius Jauniškio, Nendrės Žilinskaitės ir Ryčio Šeškaičio koncerto metu užfiksuoti kadrai.

Išskirtinę vizualinę renginio koncepciją sukūrė Renata Valčik, Eugenijus Sabaliauskas ir Paulius Kilbauskas.

„Pagaliau albumas atsiras didžiosiose muzikos viešinimo platformose ir galėsime judėti toliau. Esu labai dėkingas visai komandai ir visam tuzinui žmonių, prisidėjusių prie albumo išleidimo. Nuoširdžiausias ačiū visiems!“ – sako kompozitorius Paulius Kilbauskas.

Kartu su skaitmeniniu formatu išleidžiamu albumu dar šiais metais planuojama pristatyti ir režisieriaus Miko Žukausko sukurtą koncerto dokumentinį filmą.

„Šv. Kotrynos bažnyčioje pavyko sukurti visiškai kitokią koncerto patirtį. Pasirodymo metu buvome viename lygyje su klausytojais, kartu patyrėme garso ir šviesų sintezę. Pristatant albumą norėjosi, kad ir koncerte nebuvę žmonės išgyventų unikalią atmosferą ir emocijas, kurias patyrėme koncerto metu. Tad nusprendėme ne tik išleisti albumą, bet ir pasidalinti vaizdine koncerto medžiaga“, – teigia atlikėjas P. Kilbauskas.

Albumą leidžia Jungtinėje Karalystėje įsikūrusi įrašų kompanija „The state51 Conspiracy“. Tai jau antras Pauliaus Kilbausko albumas išleistas kartu su „The state51 Conspiracy“. 25 metus veikianti įrašų kompanija pripažinta tarp melomanų už savo kūrybišką ir novatorišką požiūrį į muzikos verslą.