15 valandų lietuviškos muzikos su „Tilto namų radijo festivaliu“

Visą dieną gyvai transliuojami koncertai su vienais įdomiausių mūsų indie scenos vardų bei valandos, skirtos lietuviškos muzikos selekcijai. Taip šį sekmadienį, lapkričio 15 d. su muzika praleisti kviečia vienos dienos „Tilto namų radijo festivalis“.

„Jei palaikot, sekat, o gal kaip tik – niekad neklausėt, bet smalsu pagaliau susipažinti su šiandienos nepriklausoma lietuviška muzika – įsijunkite bendruomenės radiją „Palanga Street Radio“ ir leiskitės į kelionę. Sėdėti namie sekmadienį bus ne tik saugu, bet ir labai smagu“, – sako viena festivalio organizatorių Gabrielė Tamutytė.

Klausytojai, telefonuose ar kompiuteriuose įsijungę internetinį „Palanga Street Radio“ radiją nuo vidurdienio paeiliui galės tiesiogiai išgirsti gyvus grupių „Kamanių Šilelis“, „Vilniaus Energija“, „Solo Ansamblis“, „Egomašina“, „Kabloonak“, „Monikaze“ ir „Garbanotas“ pasirodymus. Dėl izoliacijos festivalyje nebegalinčias pasirodyti grupes „Flash Voyage“, „shishi“, „Planeta Polar“ ir „Timid Kooky“ pakeis šių grupių įrašai iš naujausių ar būsimų albumų.

Tiesa, festivalis prasidės anksčiau. Nuo 9 val. ryto iki 24 val. vakaro bei tarpuose tarp gyvų koncertų bus transliuojami pačių įvairiausių Lietuvos muzikos kūrėjų įrašai. „Sulaukėm virš šimto paraiškų ir iš gerai žinomų kūrėjų ir tų, kurie kol kas koncertuoja tik savo kambaryje. Nuo roko ir post-punk iki džiazo ir ambient stiliaus muzikos. Atsirinkome įdomiausius įrašus ir kviesime susipažinti“, – pasakoja festivalio organizatorė Giedrė Nalivaikaitė.

Visi gyvi grupių pasirodymai bus įrašyti, o vėliau, iš atsirinktų kūrinių išleistas rinkinys, talpinamas skaitmeninėse platformose Spotify, Pakartot.lt ir kt. Radijo festivalio patirtį įgyvendinti padeda Lietuvos Kultūros Taryba ir Vilniaus miesto savivaldybė bei partneriai Kirtimų kultūros centras, AudioForma.

 

Dėl karantino apribojimų šią vasarą ketvirtas „Tilto namų festivalis“ buvo atšauktas, tačiau  grįžimas radijo formatu – ne mažiau unikali patirtis. „Festivalis visuomet buvo radijo festivalis. Bangų festivalis. Vieno dažnio festivalis. Jame visad reikėjo daugiau įsivaizduoti negu pamatyti ar išgirsti. Atsisukti tą pačią stotį su draugais bei aplinkiniais ir banguoti. Šiemet niekas iš esmės nesikeičia, gal tik paplūdimys, kurį skalaus bangos. Vistiek reiks viską įsivaizduoti ir tikėtis, kad kažkur paplūdimio miraže sutiksi draugus ar aplinkinius“, – sako grupės „Garbanotas“ gitaristas Mantas Joneikis, festivalyje grosiantis jau ketvirtus metus.

Saugiu radijo formatu vienos dienos festivalis vyks ten, kur nori klausytojai. „Sode, miško apsupty, mašinoje ar namų virtuvėje. Iki susiklausymo „Palanga Street Radio“ bangomis“, – perduoda festivalio organizatorių duetas.

Renginys internete: https://fb.me/e/33cUHzu35  

Radijo festivalis: