„Loftas TV“ kviečia menininkus ir atlikėjus į virtualią erdvę

Šalyje dar kartą paskelbus karantiną, daugelis kultūros ir pramogų erdvių vėl užveria duris neribotam laikui. Tačiau sostinėje įsikūręs ir dešimtį veiklos metų skaičiuojantis menų fabrikas „Loftas“, nors ir sustabdęs savo įprastinę veiklą, rankų nenuleidžia – pradeda gyvas koncertų, spektaklių, šokio ir meno pasirodymų transliacijas tiesiai iš „Lofto“ scenos.

„Gyvename išties neramiais laikais, kai visą kultūros ir pramogų sektorių kausto nežinomybė. Jau kurį laiką stebėjome situaciją, matėme, jog neišvengiamai artėja antroji banga, tad pradėjome galvoti – kaip tokiomis sąlygomis išsilaikyti patiems, kaip išlaikyti savo komandą, o kartu, kaip toliau vykdyti savo mylimą veiklą, padėti kitiems ir visa tai daryti saugiai? Mūsų idėja – iš menų fabriko persikelti virtualią erdvę – transformuotis į nepriklausomą kultūros televiziją „Loftas TV“, – pasakoja „Loftas“ įkūrėjas Viktoras Diawara.

Menų fabrikas „Loftas“ savo sceną atiduoti žada ne tik muzikos atlikėjams, grupėms ar didžėjams, tačiau ir kitiems meno pasaulio atstovams – aktoriams, šokėjams, komikams bei kitų sričių scenos profesionalams. Į gyvas „Loftas TV“ transliacijas kviečiami prisijungti ir IT, marketingo, žiniasklaidos atstovai, vaizdo turinio kūrėjai bei visi, norintys pasakoti apie tai, kas vyksta už „Loftas“ sienų karantino metu – kalbinti pasirodančius atlikėjus ir kūrėjus, siūlyti savo laidų formatus. „Loftas“ taip pat prisijungti prie projekto kviečia scenos įrangos įmones, scenos darbuotojus, garsistus, apšvietėjus, socialinę atsakomybę parodyti bei kūrėjus palaikyti skatina verslo atstovus ir partnerius.

Registracija vyksta čia: http://bit.ly/OpenCall-LoftasTV

„Pradžioje planavome paleisti „Patreon“ platformą, tačiau sužinojome apie lietuvių startuolį „Contribee“. Ypatingai šiais laikais svarbu palaikyti vieniems kitus – lietuvius, todėl susisiekėme su jais ir buvome labai nudžiuginti – platforma yra itin patogi, turi dar daugiau funkcijų ir privalumų. Tad labai norime pakviesti žiūrovus remti kultūrą, o atlikėjus – pasirodyti tiesioginėje transliacijoje per „Loftas TV“, tuščiose, saugiose „Loftas“ patalpose. Labai laukiame ir šviesos režisierių, video menininkų, kurie galėtų prisidėti kuriant nepamirštamą vizualinę patirtį“, – sako „Lofto“ bendraįkūrėja Živilė Diawara.

„Prieš porą dienų pasileidus registraciją, mus tiesiog užplūdo laiškai, palaikymo žinutės ir žmonių noras prisidėti viskuo, kuo gali – užsiregistravo daugybė norinčių dalyvauti, net baleto trupė! – džiaugiasi V. Diawara. – Gimė idėja padaryti net ir virtualią ekskursiją su vietiniais gidais. Supratome, kad visiems labai rūpi ši tema. Žmonėms reikia kultūros, o kultūrai – žmonių.”

Menų fabrikas „Loftas“ žiūrovus palaikyti ir prisidėti kviečia platformoje „Contribee“. Nors pasirodymų turinys bus laisvai prieinamas visiems, žiūrovai galės rinktis tarp ilgalaikio ar vienkartinio palaikymo, savo paramą galės skirti konkretiems atlikėjams. Pagal paramos dydį, prenumeratoriai gaus ir išskirtinius pasiūlymus.

„Loftas“ gyvus pasirodymus planuoja organizuoti pagal visas karantino taisykles. Be abejonės bus užtikrinamas atlikėjų bei techninio personalo saugumas, nuolat vėdinamos ir dezinfekuojamos patalpos, bus stengiamasi išvengti tiesioginio kontakto.