„Rytų Europos muzikos akademija“ išleidžia muzikinį manifestą, skirtą moterims Lenkijoje

„Rytų Europos muzikos akademija“ per pastaruosius tris mėnesius internetu sujungė penkiasdešimt studentų iš aštuonių regiono šalių mokytis bei rašyti muzikos. Šiandien muzikos leidybos kompanija „Monokey“ dalinasi pirmu kūriniu „Don’t Play The Fool“ (liet. Neapsimesk kvailiu) iš būsimo tarptautinio „Rytų Europos muzikos akademijos“ rinkinio.

Daina „Don’t Play The Fool“ – tai stiprus muzikinis manifestas, suvienijęs tris akademijos studentes iš Lenkijos, Vengrijos ir Estijos. Spalio mėnesį Lenkijos valdžiai kone absoliučiai uždraudus abortus, taip pažeidžiant moterų žmogaus teises, gatves šalyje užplūdo protestuotojai. Trys kūrėjos savo muzikiniu manifestu nusprendė įkvėpti protestuojančias moteris.

„Don’t Play the Fool” yra Lenkijos moterų balsas visame pasaulyje, kurio nenori išgirsti Lenkijos vyriausybė. Rašydama žodžius mąsčiau apie dabartinę situaciją ir stengiausi parašyti paveikius dainų tekstus, kurie paskatintų žmones kovoti už savo teises. Žmonės Lenkijoje tai vadina karu… deja, turiu sutikti. Tai – karas. Bet aš didžiuojuosi žmonėmis, kurie eina į gatves. Jie stovi už savo teises, ir esu tikra – jie laimės“, – sako kūrinio kompozitorė, vokalistė ir muzikos prodiuserė Karo Glazer iš Lenkijos.

Lenkės Karo Glazer ir vengrės Zsüd kurtas singlas „Don’t Play the Fool” nuo šiandien pasirodo visose skaitmeninėse platformose.

„Don’t play the fool” yra viena svarbiausių dainų, kokias esu parašiusi. Ji skirta visiems herojams! “, – sako Karo.

„Labai didžiuojamės savo pirmosios skaitmeninės akademijos rezultatais. Pirmiausia, turėjome tikslą atnaujinti mūsų studentų žinias apie muzikos verslą pandemijos laikais. Tačiau galiausiai tapome ne tik bendraklasiais, bet ir muzikine šeima, palaikančia vieni kitus ir kartu apmąstančia visus šiuos beprotiškus įvykius, vykstančius pasaulyje. Tai ne tik pagalba muzikos industrijoje, bet ir pokyčiai Europos visuomenėje apskritai “, – sako„ Music Export Ukraine“ įkūrėja ir Akademijos kuratorė Alona Dmukhovska.

„Rytų Europos muzikos akademija“ – pirmasis švietimo ir tinklų kūrimo projektas, kurio tikslas – suvienyti visą regioną. Muzikantams ir jų vadybininkams, norintiems įveikti industrijos krizę, padedama rasti galimybių muzikos verslui veikti dabartinėje realybėje. Taip pat, kuriama bendraminčių, siekiančių išplėsti savo veiklą visame Rytų Europos regione ir bendradarbiauti tarptautiniu lygiu, bendruomenė.

Dėstyti akademijoje buvo pakviesti muzikos profesionalai iš visos Europos, turintys patirties dirbant su pagrindinėmis muzikos leidybos kompanijomis, sėkmingai plėtojantys savo muzikos verslą ar tapę pirmaisiais, patekusiais į tarptautines sąjungas bei muzikos asociacijas.

Rytų Europos muzikos akademiją 2020“ sukūrė 8 organizacijos iš 8 šalių: „Music Export Ukraine“ (Ukraina), MONOKEY (Lietuva), Tak Brzmi Miasto (Lenkija), „Budapest Showcase Hub“ (Vengrija), „Music Export Latvia“ (Latvija), „Mastering the Music Business“ (Rumunija), „Music Estonia“ (Estija), „Mediacube“ (Baltarusija) bei techninis partneris „Pibox“ (Ukraina / Suomija). „Rytų Europos muzikos akademiją“ pagal „House of Europe“ programą remia Europos Sąjunga.

Daugiau apie dainos atlikėjas:

Zsüd https://www.facebook.com/Zs%C3%BCd-105827924303989

Karo Glazer www.facebook.com/karoglazer