Artfcl remiksų albumas “Hands On Artificial”

„Hands On Artificial“ remiksų albumas suvienijo net 11 Lietuvos elektroninės muzikos prodiuserių bei grupių, kurie sukūrė savo interpretacijas dueto „Artfcl“ debiutinio albumo pavadinimu „Artificial“, pasirodžiusio pernai pavasarį, kūriniams. Šiame leidinyje sutilpo net 22 remiksai, kurių autoriai – įvairių elektroninės muzikos stilių atstovai, kuriantys ir formuojantys šiandieninės elektroninės muzikos kultūrą Lietuvoje. Remiksų rinkinį „Hands On Artificial“ išleido „Future Sound Scientists“ (FSS Recordings) konceptualios elektroninės muzikos įrašų kompanija, įsikūrusi Vilniuje.

Praeiti metai atnešė daug nežinomybės ir į elektroninės muzikos sceną, todėl nutrūkus renginiams ir koncertams, muzikos kūrėjai turėjo galimybę užsidaryti savo studijose ir pasinerti į kūrybą. Štai kaip gimė idėja sukurti ir išleisti „Hands On Artificial“ remiksų albumą, prie kurio entuziastingai prisidėjo gerai žinomi Lietuvos elektroninės muzikos atstovai Monikaze, Roe Deers, Shkema, Dubonautik, Auren, Jaroška, Phun Thomas, Lulu bei duetai „Black Water“, „Five Rituals“ ir patys „Artfcl“. Visi šie prodiuseriai savo kūryboje demonstruoja unikalų skambesį, todėl ši kompiliacija virto įvairiaspalviu bei daugiažanriu leidiniu, kuris labai plačiai atspindi ir taip pat parodo, kaip aktyviai vystosi ir auga Lietuvos elektroninės muzikos scena šiandien.

Melomanai šiame leidinyje išgirs net 22 labai įvairias ir skirtingas albumo „Artificial“ kūrinių interpretacijas. Ramiosios „Ambient“ stiliaus muzikos mylėtojai tikrai įvertins Dubonautik sukurtą remiksą dueto „Artfcl“ kūriniui „Together Apart“. Išskirtinį skambesį itin subtiliai pateikia muzikos prodiuseris Auren net dviejuose savo sukurtuose remiksuose. Energingos šokių muzikos mylėtojai į savo „playlist’us“ neabejotinai įtrauks Monikaze, Roe Deers, Shkemos, Phun Thomas bei Jaroškos interpretacijas, panardinančias klausytoją į „Techno“ bei „House“ muzikos stilių skambesį. Intelektualiosios ar kitaip vadinamos „IDM“ muzikos klausytojai pro ausis nepraleis jaunojo prodiuserio Lulu ar grupių „Black Water“ bei „Five Rituals“ remiksų kūriniams „Random In The City“, „Drawn In(to) Soundscape“ ir „Bigger Than Us”.

Remiksų rinkinys „Hands On Artificial“, pasirodęs sausio 28-ąją dieną, yra tikras sprogimas Lietuvos elektroninės muzikos scenoje, kuris ne tik parodo muzikos prodiuserių kūrybiškumą, inovatyvumą ir aukštą profesionalumo lygį, bet ir didžiulį norą skleisti ir garsinti elektroninės muzikos kultūrą Lietuvoje ir už jos ribų. Šis projektas taip pat sulaukė svarbaus palaikymo iš Lietuvos kultūros tarybos, o aukščiausius muzikos standartus atitinkančiu garso suvedimu rūpinosi garso įrašų studija „MAMA studios“.

Remiksų albumą „Hands On Artificial“ klausytojai ras visose populiariausiose muzikos transliavimo paslaugas teikiančiose platformose, tokiose kaip „Spotify“. Albumą taip pat galima įsigyti daugelyje skaitmeninės muzikos parduotuvių ir „Future Sound Scientists“ (FSS Recordings) Bandcamp muzikos platformos paskyroje.

www.futuresoundscientists.com