Deeper Upper grįžta su nauju singlu ir skelbia apie albumą

Vilniečiams jau puikiai žinoma, elektroninei ir roko muzikai būdingus skambesius derinanti grupė „Deeper Upper“ nutraukė tylą ir dalinasi nauju kūriniu bei skelbia, jog jau šiemet klausytojus pasieks ir šviežias grupės albumas.

„Tuštuma – tai ramybė, kuri kartais gali atrodyti baugi. Tačiau be tuštumos nebūna pradžios“, – tokiais žodžiais atlikėjai pristato naująjį grupės kūrinį pavadinimu „Tuštuma“. Grupės teigimu, šis kūrinys neatsitiktinai pasirinktas kaip pirmasis būsimojo albumo singlas.

Šiandien galintys džiaugtis nauja kūryba, dar neseniai „Deeper Upper“ tūnojo daugiau nei metus laiko trukusioje tyloje. Paskutinį kartą kūryba pasidalinę 2018-aisiais, tuomet „Deeper Upper“ paskelbė ir apie vieno iš grupės narių pasitraukimą iš bendros muzikinės veiklos. Po to atlikėjai padarė kūrybinę pauzę, o galiausiai ir prasidėjo pasaulį sustabdžiusi pandemija.

Tačiau muzikantų teigimu, kiekvienas pokytis – nauja galimybė. „Atsitraukimas nuo kūrybos ir koncertų mums leido atversti naują lapą, pradėti naują grupės etapą. Per dešimt metų mūsų bendros veiklos, mes iki šiol nebuvome tinkamai sustoję, atsitraukę ir pareflektavę į tai, ką darome. Tikime, kad šiandien grįžtame su nauja energija ir labai viliamės, kad visi, kas laukia iš mūsų naujienų, tą pajus kartu su mumis“, – teigia „Deeper Upper“ vaikinai.

Nors šio kūrinio idėja gimė daugiau nei prieš metus laiko, kuomet apie pandemiją dar niekas nebūtų pagalvojęs, „Tuštuma“ įgauna dar stipresnę reikšmę šiandien, kai tenka su ilgesiu atsiminti koks mums svarbus socialinis ryšys. Ši situacija suteikė galimybę ir įgyvendinti unikalią minimalistinio vaizdo klipo idėją.

Klipe užfiksuotuose vaizduose galima atpažinti erdves, kurios įprastai būtų apsuptos gausos praeivių, žaidžiančių vaikų klegesio ar pravažiuojančių automobilių. Tačiau stojusi pasaulyje tyla gali išmokinti į viską pažvelgti ir kitu kampu: „Jeigu aplink tuščia ar jautiesi vienišas – tai geriausias metas atsigręžti į save, nes visa tai gali būti kažko naujo ir gražaus pradžia“, – optimistiškai užbaigia muzikantai.

Kartu su šiuo kūriniu atlikėjai pamažu atskleidžia ir būsimojo albumo viziją. Kaip ir „Tuštuma“, visi naujojo albumo kūriniai skambės vien lietuvių kalba. Tai – naujovė grupės kūryboje, reiškianti atlikėjams dar vieną naują pradžią.

Grupė žada, jog šis kūrinys – ne vienintelė muzikinė naujiena išvysianti dienos šviesą prieš išleidžiant albumą. Be to, jau gegužės 7-ąją „Deeper Upper“ žada pasirodyti AGATA organizuojamame virtualiame renginių cikle „Muzikos salė | Gyvai“, kur koncerto metu grupė atliks ir daugiau kūrinių iš būsimo albumo. Apie kitas artėjančias muzikines naujienas bei būsimojo albumo datą grupė žada skelbti jau visai netrukus savo socialiniuose tinkluose.