Pratęsiamas atviras kvietimas jauniesiems Europos kūrėjams

Tarptautinis konkursas MArteLive Europa 2021, skirtas jauniems menininkams visoje Europoje, kviečia 18-35 metų kūrėjus suskubti. Pratęsus paraiškų priėmimo terminą iki balandžio 30 d., liko lygiai mėnuo registruoti savo kūrybą ir laimėti daugybę vertingų prizų, kelialapių į tarptautines meno rezidencijas bei galimybę sulaukti profesionalų dėmesio.

Organizatoriai džiaugiasi jau sulaukę nemažai menininkų paraiškų ne tik iš Lietuvos, bet ir Danijos, Švedijos, Estijos, Latvijos, Baltarusijos, Austrijos, Vokietijos, Islandijos, Ispanijos, Prancūzijos, Gruzijos, Norvegijos ir Suomijos. Lietuvos kūrėjai – aktyviausi konkurso atrankoje, sulaukta paraiškų iš įvairiausių šalies miestų ir miestelių.

Jauni menininkai kviečiami dalintis savo kūryba net šešiolikoje disciplinų: tapybos, fotografijos, skaitmeninės iliustracijos, skulptūros, gatvės meno, muzikos bei muzikos produkcijos/didžėjavimo, mados dizaino ir amatų, šokio, teatro, šiuolaikinio cirko, literatūros, trumpųjų filmų, video ir muzikos klipų bei video meno.

Be galimybės pristatyti savo kūrybą tarptautinei auditorijai ir būti pastebėtiems svarbių meno bei kultūros lauko atstovų, dalyvių taip pat laukia ir daugybė dėmesio vertų prizų.

Pusfinalio nugalėtojai muzikos srityje turės išskirtinį šansą atsispausti 100 vnt. vinilinių plokštelių „Vinyl Plant“ fabrike Estijoje, šiuolaikinio cirko atstovai sulauks kvietimo pasirodyti ant „Heldeke“ teatro scenos, šokio bei mados dizaino talentų lauks profesionalios portfolio peržiūros, įsteigtos švedų šokio kompanijos „Art of Spectra“ ir Estijos mados platformos „Very Hard Store“.

Pagrindinės Lietuvos ir užsienio galerijos nugalėtojams žada atverti savo parodų erdves, o garsiausia Lietuvoje reklamos mokykla „Atomic Garden“ pusfinalių nugalėtojus pakvies į savaitgalio trukmės kūrybines dirbtuves. Jaunųjų menininkų taip pat laukia kvietimai į meno rezidencijas užsienyje, o geriausieji leisis į kelionę konkurso finalo link Romoje.

Gegužę visi atrinkti menininkai bus pakviesti dalyvauti tolimesnėje virtualioje atrankoje bei Lietuvoje vyksiančiame konkurso pusfinalyje. Čia jų darbus vertins garsūs skirtingų meno sričių profesionalai: Venecijos „Auksinio liūto“ laureatė kino režisierė Rugilė Barzdžiukaitė, Lietuvą 57-joje Venecijos bienalėje atstovavęs Žilvinas Landzbergas, režisierė Giedrė Žickytė, avangardinio repo atlikėjas Žygimantas Kudirka-Mesijus, menotyrininkė Agnė Narušytė, šokio teatro „Low Air” įkūrėjas Laurynas Žakevičius, teatro festivalio „Sirenos” meno vadovė Kristina Savickienė ir daugybė kitų.

Pusfinalio metu paaiškės po vieną kiekvienos meno disciplinos laimėtoją, gruodį keliausiantį į konkurso finalą Italijoje.

Vadovaujamas italų kompanijos „Procult“, konkursas „MArteLive Europa“ vyksta jau dvidešimtus metus iš eilės, tačiau Lietuva šiame tarptautiniame renginyje dalyvauja pirmąkart. Tai įgyvendinti pavyko VšĮ „Kintai Arts“, kartu su partneriais iš Italijos, Lenkijos ir Bosnijos Hercegovinos šiemet laimėjusiems Kūrybiškos Europos finansavimą.

Plačiau su konkursu susipažinti ir paraiškas elektroniniu būdu pateikti galima internetiniame konkurso puslapyje www.martelive.eu. Kvietimas atviras iki balandžio 30 d.