„Yaga Gathering 2021“ kviečia patirti slaptų draugijų pasaulį

Kiekvienas miško medžio šnaresys – tai naujas burtas, ratilai ežero vandeny – apeiga, kiekvienas žmogus šiame paslaptingame pasaulyje atsidūrė ne be reikalo. Į priekį jį veda slaptų pasimatymų pažadas, kurių metu bus išspręsti visi nakties rebusai. Ar įvyks šis susitikimas ir kaip atskirti savo bendruomenės narius – gestu, atvaizdu, akies mirktelėjimu, garsu – priklausys tik nuo paties dalyvio. Į tokį interaktyvų metafizinį pasaulį šiemet lankytojus pakvies festivalis „Yaga Gathering 2021“, siūlantis įsitraukti į slaptų draugijų tinklą.

Festivalio organizatoriaus ir iniciatoriaus Antono teigimu, šių metų temą padiktavo dar didesnio lankytojų įsitraukimo siekis ir sąmokslo teorijos apie itin galingas organizacijas, keičiančias pasaulio likimą it lėlininko tampomą marionetę.

Kiekvienam, įsigijusiam festivalio bilietą, dar iki renginio bus suteikta galimybė sekti instrukcijas ir įsitraukti į magišką slaptų draugijų pasaulį. Pirmąsias taisykles dalyviai gaus elektroniniu paštu. Vienintelis būdas atrasti savuosius – atidžiai sekti nurodymus, pasinaudoti valia, ryšiais ir įtaka.

Tačiau festivalio organizatoriai įspėja – lengva nebus. Draugijų galingieji į savo ratą priima tik visiško pasitikėjimo vertus sekėjus, pasiryžusius atverti tūkstančius suvokimo durų į nepažintas muzikos, meno, patyrimų ir nuotykių erdves. Užduočių išpildymas nulems kiekvieno dalyvio tolimesnę unikalią renginio patirtį.

Keturių dienų kelionė juslėmis ir patirtimis prasidės muzikine programa Valley, Pinegrove, Duskwood ir LRT Opus pop-up scenose; vidinį kūrėją padės išlaisvinti išradingos kūrybinės dirbtuvės, kurių metu dalyviai galės sužinoti, kaip sukurti tvarius namus vien tik iš natūralių medžiagų, gaminti rankų darbo žvakes, išbandyti elegantišką indų Mehendi meną. Norintys trumpam persikelti į kito sąmonę kitapus ekrano galės apsilankyti kino erdvėje, o jaučiantys naujų patirčių ilgesį atras Healing zoną, siūlančią išplėsti kūno ir minties ribas.

„Yaga Gathering“ festivalyje bus ką veikti ir mažiesiems lankytojams – veiks specialiai jiems skirta suaugusiųjų prižiūrima erdvė, kurioje vaikai savitai išgyvens renginio vyksmą, atrasdami naujus talentus, pojūčius ir klausydami neužmirštamų istorijų.

Vienas svarbiausių „Yaga Gathering“ sluoksnių – kitų pasaulių atspindžiai, kuriami pasitelkus viduryje miško vykstančius performansus, dekoracijas ir šviesų instaliacijas. Kaip ir kasmet,      skirtingų disciplinų menininkai pasirūpins, kad kiekvienas dalyvis gautų nepamirštamą patirtį ir galėtų paragauti to, kas pildosi tik sapnuose, kurių nenusakomą ilgesį ir nepažinto stebuklo laukimą jauti dar daug naktų bandydamas sugrįžti į sapno erdvę.

Festivalis vyks daugelio jau pamiltoje vietoje, kurioje vienas po kito veriasi gamtos turtai – dienomis viliokiškai žėrintis Spenglos ežeras ir ūksmingas Ežeraičio miškas, naktimis lankomas praregėjusių ir paklydėlių, susirinkusių čia slaptiems ritualams. Todėl renginio organizatoriai akcentuoja besąlygišką santykį su gamta ir kiekvieno dalyvio pareigą ją palikti tokią, kokią rado atvykęs.

Šiam tikslui pasiekti renginio metu bus naudojamos depozitinės stiklinės, rūšiuojamos atliekos, mažinamas neperdirbamų atliekų skaičius. Taip pat bus siekiama mažinti sunaudojamo kuro kiekį, lėktuvų skrydžių skaičių renginio reikmėms.

„Yaga Gathering“ ritualas vyks rugpjūčio 5 – 9 d. Varėnos rajone, Ežeraičio miške, prie Spenglos ežero ir šaltinio. Išankstinius bilietus į renginį galima įsigyti adresu www.yaga.lt