EGOMAŠINA išrieda į turą pristatyti naują albumą „ATAKA“

Vis garsiau Lietuvoje skambanti roko grupė „EGOMAŠINA“ pristato naują albumą „ATAKA“ ir išrieda į albumo pristatymo koncertus Klaipėdoje, Kaune ir Vilniuje.

Grupė sako, kad dažnai nepastebim, kaip mūsų baimės už mus priima pasąmoningus sprendimus, tad atkreipus dėmesį savo baimes būtų galima sužinoti labai daug paslapčių.

Jei išgirdęs naujas dainas klausytojas bent sekundei susimąstys apie tai, ko bijo jis, „ATAKA“ tikslas bus pasiektas.

„ATAKA“ skirta bijantiems. Nesvarbu, ar tai racionali baimė, ar panika, užklumpanti lyg iš niekur. Mums šis albumas – lyg baimės būsenos realizacija“, – albumą pristato grupės nariai.

„EGOMAŠINA“ šį albumą kūrė kiek chaotiškai: dainos gimė dviejose studijose, o jų įrašymas buvo gyvas. Jis vyko visiems grupės nariams grojant kartu. Šis procesas jiems buvo naujas, tačiau labai malonus.

„Įrašinėjant tokiu būdu gali likti daug netikslumų, nes galų gale turi rinktis geriausią bandymą. Kartais nebeturi progos pasitaisyti. To ir norėjome. Gyvos muzikos nuotaikos. Gyva muzika tuo ir žavi, jog jauti žmogiškumą, emociją, klaidas”, – patirtimi apie albumo įrašymą dalijosi „EGOMAŠINA“.

„ATAKA“ gyvai turo metu nuskambės trijuose didžiuosiuose šalies miestuose – Klaipėdoje, Kaune ir Vilniuje.

„Klaipėda – mūsų gimtasis miestas, visad smagu čia sugrįžti ir sutikti senus draugus. Kaune praleidom nemažai laiko, įrašėm „Spąstus“, todėl taip pat džiaugiames galėdami ten grįžti. O koncertas Vilniuje – lyg namų aikštelė. Bare „Line Up“ grosime pirmą kartą, tai bus įdomu”, – atvirauja grupės nariai.

Naujausias grupės albumas bus išleistas ir vinilinių plokštelių formatu, tačiau jų kiekis bus labai ribotas. Kadangi jų bus mažai, „EGOMAŠINA“ pažada, kad kiekviena bus ypatinga.

„Tai bus ko gero geriausias alternatyvios trijų vaikinų grupės albumas Lietuvoje“, – sako grupė.

„EGOMAŠINA“ lapkričio 13 d. gros Klaipėdoje, bare „Herkus Kantas“, lapkričio 26 d. – Kaune, klube „Lemmy“, o lapkričio 27 d. „ATAKA“ nuskambės Vilniuje, bare „Line Up“.