„gallery 1986” kviečia į šiuolaikinės operos ir elektroninės muzikos savaitgalį

Lapkričio 26 ir 27 dienomis Vilniaus Naujamiesčio rajone, buvusioje radijo gamykloje, įsikūrusi „gallery 1986” kvies į dviejų dienų kultūrinę patirtį – penktadienis rezervuotas šiuolaikinės operos „Echopraxia” premjerai, o šeštadienis – užsienio ir vietos elektroninės muzikos talentams.

Lapkričio 26 d., penktadienį kultūrai ir šokiams dedikuotoje erdvėje „gallery 1986”, tarptautinis menininkų kolektyvas „Infopsin” pristatys šiuolaikinės operos „Echopraxia” premjerą, kurioje Lietuvoje ir užsienyje aktyviai dirbantys atlikėjai į vieno vakaro įvykį sujungs elektroninę muziką, šokį ir madą. Renginio metu profesionalūs choreografai, operos solistai, šokėjai ir menininkai pakvies į unikalią ir daugiasluoksnę muzikos, vaizdo ir choreografijos kompoziciją.

Šio ambicingo projekto autoriai – tarptautinė menininkų grupė „INФOPSIN”, kurią sudaro – Ragnhild Aamås (NO), Lesia Vasilchenko (UA), Istvan Virag (HU), Ayatgali Tuleubek (KZ) ir Ignas Krunglevičius (LT). Įgyvendinant operos „Echopraxia” premjerą Lietuvoje, buvo ruoštasi Oslo kunsthalėje, o prie finalinio pastatymo Vilniuje prisijungė ir šokėjai iš Lietuvos. „Echopraxia” premjerą Lietuvoje pristato šiuolaikinio meno erdvė Vilniuje „Swallow” ir menininkų dienos centras „Autarkia”. Vakarą pratęs muzikinė programa su Lietuvos didžėjais Local Girls, Simu Boo bei Tadu Quazar.

Tuo tarpu lapkričio 27 d., šeštadienį vyks „gallery 1986” kuruojamas kasmėnesinis renginys „gallery night”, jungiantis unikalias muzikines ir vizualines patirtis. Šį kartą už pulto stos du išskirtiniai elektroninės muzikos didžėjai iš Pietų Amerikos – argentinietė Ana Helder, kurios kūryba išsiskiria ryškioms ir subtilioms detalėms atidžiais garsiniais dariniais, bei čilietis Matias Aguayo, kurio savitas skambesys jungia elektroniką ir Pietų Amerikos ritmus. Vakaro programą papildys ir trys vietiniai didžėjai – Marijus Klimaitis, Monika Seta ir V. Šviesų, lazerių ir šešėlių labirintus „gallery night” kurs apšvietimo dailininkas Eugenijus Sabaliauskas.

“Sudarydami programą, visuomet atsižvelgiame į čia pristatomų vardų, renginių ir patyrimų aktualumą bei kultūrinę vertę. Matome save kaip atvirą meno laboratoriją, drąsiai eksperimentuojančią su skirtingais nakties, miesto ir dabarties elementais. Džiaugiamės šį savaitgalį galėdami pristatyti net du renginius, kuriuose bus trinamos meno šakų, žanrų ir tradicijų demarkacinės linijos, plečiama patirčių geografija, audžiami nauji naratyvai. Vienoje erdvėje susitiks operos solistai, choreografai, šokėjai, muzikantai ir didžėjai, „aukštoji kultūra” pagaliau atsipalaiduos ir suprakaituos diskotekoje.” – pasakoja „gallery 1986” programos vadovas Vidmantas Čepkauskas.

Plačiau apie šiuolaikinės operos „Echopraxia” premjerą ir unikalias muzikines ir vizualines patirtis jungiantį kasmėnesinį renginį „gallery night” – „gallery 1986” facebook paskyroje.