Jaunieji muzikos ir kino kūrėjai susivienijo bendram „Muzikalkės“ ir „Youngblood“ projektui

Muzikos kūrybos mokykloje „Muzikalkė“ bei kino mokykloje „Youngblood“ – premjerų metas. Jaunieji dainų kūrėjai, pusmetį bendradarbiavę su režisūros kurso studentais, į pasaulį šiandien paleidžia net šešis naujus muzikinius vaizdo klipus.

Unikalaus projekto mintis pirmiausia kilo kino režisierei Kamilei Milašiūtei ir „Muzikalkės“ vadovei, kompozitorei Jutai Pranulytei. Jaunuosius muzikantus su režisūros besimokančiais „Youngblood“ studentais jos susipažino dar pavasarį, tiesa, tuomet viskas vyko internetu, Zoom platformoje. Bendradarbiavimas tarp kino ir muzikos kūrėjų vyko ciklais – po pirmojo susipažinimo studentai turėjo pasiskirstyti komandomis ir išsirinkti kūrinius, kuriems filmuos muzikinius klipus.

Kūrybinio proceso eigoje kursus apie klipų gamybą bei bendararbiavimą studentams vedė vienas talentingiausių Lietuvos vaizdo klipų režisierių Titas Sūdžius, „Youngblood“ dėstytojai, režisieriai Armas Rudaitis ir režisierius bei operatorius Vytautas Katkus.

Grupės „Antikvariniai Kašpirovskio Dantys” narys Martynas Enčius kalbėjo apie klipų kūrimą iš muzikanto perspektyvos. Tuo tarpu „Muzikalkės“ dainų kūrimo kursams vadovavo daug kam gerai pažįstama dainų kūrėja, kompozitorė ir atlikėja Raminta Naujanytė-Bjelle.

Išklausę muzikantų ir vaizdo režisierių paskaitas studentų komandos tarpusavyje tarėsi dėl idėjų, kurios geriausiai perteiktų dainas bei kartu ieškojo joms tinkamiausių vizualinių sprendimų.

„Muzikalkės mokyklos vadovės pasiūlė šią nuostabią idėją, o aš nedvejodama sutikau. Bendradarbiauti mokomės visą gyvenimą, o čia – puiki proga studentų kūrybines garsines idėjas pabandyti sujungti su audiovizualinio meno jaunųjų kūrėjų komanda“, – procesu džiaugėsi muzikos kurso vadovė R. Naujanytė.

Sekmadienį Vilniuje įsikūrusiame „Pasakos“ kino teatre vyko išankstinė vaizdo klipų peržiūra, o nuo šiandien visus dainas iliustruojančius klipus galima pamatyti „Youngblood“ Vimeo kanale.

„Manau, kad ši užduotis visiems buvo iššūkis: iš vienos pusės, klipų kūrimas buvo galimybė režisieriams atskleisti savo originalumą ir estetiką, iš kitos pusės – jie turėjo atskleisti dainą, taigi dainų kūrėjai tam tikra prasme buvo užsakovai. Praktiškai visi iš šio projekto išsinešė supratimą, kokia svarbi komandiniame darbe yra tarpusavio komunikacija. Taip pat, džiaugiuosi studentų noru eksperimentuoti, sukurti kažką originalaus ir nematyto“, – po premjeros pasakojo „Youngblood“ kurso vadovė Gabrielė Urbonaitė.

Jaunieji klipų režisieriai – tai Barbora Balčiūtė, Alvė Skauronaitė, Rugilė Žemaitytė, Vesta Rudkelytė, Ūla Paluckaitė, Naglis Kazakevičius, Rovena Karvelytė, Vasara Bučiūnaitė,

Beata Kananovič, Ūla Arbačiauskaitė, Olivia Mona Mekionis, Liepa Saulė Dubauskaitė, Modė Cirtautaitė, Austėja Bandzevičiūtė.

„Muzikalkės“ dainų kūrėjai – Aistė Mažeikaitė, Sibilė Urbelytė, Gabrielius Rudzianskas, Liepa Šarvaitė ir Arūnė Urbanavičiūtė.

„Svajos, gilūs išgyvenimai, skaudžios patirtys, sarkazmas, humoras ir be abejo, meilė yra kūrėjų dainose girdimos tematikos“, – sako R. Naujanytė. Pasak jos, jaunieji studentai – itin reiklūs sau ir savo idėjos įgyvendinimui: „Džiaugiuosi, kad jie siekia daug ir svajoja toli, man atrodo, iš jų išaugs labai stiprūs menininkai.

Kino ir muzikos kūrėjų mokyklos planuoja tęsti šį bendradarbiavimą ir ateityje.

Daugiau apie „Muzikalkę“:

http://www.muzikalke.lt/

Vaizdo klipai „Youngblood“ Vimeo kanale:

https://vimeo.com/643868256