Erke apie naujausią albumą: pats sau išduodu teisę kvėpuoti oru ir būti laisvu!

„Prisikeliu iš tylos, nes kiekviena lyrika reikalauja savo ausų“, – tokiu sakiniu prieš metus reperis Erke kvietė visus į savo albumo „USA Memorialas“ pristatymą, 2021 metai buvo ne mažiau kūrybingi ir šį penktadienį, reperis su komanda kviečia į naujausio albumo „THEMYOUANDME” pristatymą festivalių namuose – „Line Up“!

Prieš pat penktadienio išstojimą pakalbėjome su Eriku Toruntajevu, repo muzikos gerbėjams žinomu Erkes pseudonimu, apie naujo albumo gimimą bei skambesį.

Kaip gimė, tavo naujausias albumas?

Albumas gimė kartu su didžėjumi bei prodiuseriu – Simonu Pupeikiu – BHN. Kartu išvykome į sodybą, karštą vasaros dieną, tiesiog atsiskyrėm nuo pasaulio, likom dviese su gamta. Tai veikiausiai ir įtakojo mūsų kūrybą: nebuvo kur blaškytis, likome su savo mintimis, netrukdė jokie miesto malonumai, nematėm kitų žmonių. Tokiame, savotiškame gamtos kalėjime, prabuvome visą savaitę. Suprantama, viso albumo per savaitę sukurti nespėjome, todėl vėliau kūryba persikėlė į studiją. Kai kuriuose kūriniuose ir jaučiasi skirtumai, kur studijoje daryti įrašai, o kur tiesiog sodybos kambarėlyje, bet bendrą kūrinių balansą puikiai sudėliojo Darius – Shaknis ir ačiū jam už tai.

Ar gali apibūdinti apie ką šis albumas?

Manau, kad albume galime pajausti mano pačio persilaužymą, tarsi iš seno manęs į naują – nebesu toks liūdnas, pats sau išduodu teisę kvėpuoti visu mūsų oru ir būti laisvu! Tiesa pasakius, ne ilgai taip jaučiuosi. Albume aišku yra ir dainų apie meilės nuoskaudas ar nuotrupas, bet yra ir apie tai kaip noriu keistis, apie tai, kad nusibodo neigiama emocinė rutina. Laikau, tai šiokiu tokiu perėjimu iš seno savęs, į naują. Bent jau šiek tiek.

Ar galėtum išskirti bent vieną albumo kūrinį, kuris tau būtų ypatingas?

Vieno kūrinio išskirti tikrai negaliu, visa albumo visuma tai tarsi vienas emocinis perėjimas, išgyvenimas. Tiesa, vienas kūrinys atrodo, kad mažiau pritampa visame albumo „THEMYOUANDME“ kontekste. Jis tarsi neįsimintinas, su ramia atmosfera, keista minčių seka, jis ir buvo pats pirmas kūrinys albumui, tai buvo tarsi albumo šaknis ir pradas, todėl ir patapo visu šio albumo pavadinimu.

Jau šį penktadienį, gruodžio 3 d., Vilniuje, prie bėgių – „Line Up“ muzikos klube, kartu su Simonu „BHN” Pupeikiu, RQSA, Erke pristatys naujausią savo albumą!

Daugiau informacijos: https://bit.ly/LineUp_Erke