Prasidėjo registracija į 12-tą jaunų grupių konkursą „Garažas“

Ilgiausią istoriją Lietuvoje turintis jaunų grupių konkursas „Garažas“ šiemet pradedančius atlikėjus ir grupes kviečia dalintis muzika jau dvyliktąjį kartą.

„Garažas – vienas iš pagrindinių ir prasmingiausių klubo „Tamsta“ renginių, visuomet įkvepiantis mus judėti tolyn. Juk gyva muzika – gyviausia, kuomet tik užsimezga. Būtent čia ją tokią ir galima išgirsti“, – sako „Tamsta“ klubo kūrybos vadovas, muzikantas Aurimas Rimeikis.

Pasak jo, šiemet „Garažas“ labai laukia karantino ramybėje gimusios kūrybos: „Per tokį ilgą užsidarymą turėjo įvykti tikrai daug kūrybos. Juk menas visąlaik linkęs prasiveržti nepalankiose situacijose. Įdomu, kiek gi tos košės kūrėjai privirė per šį sąstingį?“, – su nekantrumu svarsto A. Rimeikis.

Konkurso organizatoriai primena, jog dalyvių laukia vertingi prizai: dovanų čekiai muzikos prekėms, galimybė išleisti albumą vinile ir t.t. Tačiau už laimėtus prizus žymiai svarbesnė yra čia įgauta patirtis, naujos muzikinės pažintys, galimybė praplėsti savo klausytojų ratą bei išgirsti patarimų iš svarios patirties turinčių muzikos ekspertų.

„Šio konkurso laimėtojai – nebuvo ir nėra svarbiausias dalykas. Dažnai būtent nelaimėjusieji konkurso atlikėjai vėliau reiškiasi aktyviausiai. Mums didžiausias stebuklas ir įkvėpimas yra matyti patį vyksmą“, – sako „Garažas‘22“ organizatoriai.

„Garažas“ – ne tik ilgiausią istoriją turintis, bet ko gero, ir draugiškiausias konkursas. Paprastai muzikantams skirtuose konkursuose vyrauja daug įtampos ir konkurencijos, tuo tarpu „Tamstoje“ dvasia – visai kitokia. Niekas nekonkuruoja, o atmosfera tarp dalyvių – itin draugiška.

Dažnai grupės, pasirodžiusios „Garaže“, vėliau grįžta dalintis savo kūryba su čia atrastais klausytojais. Tokių istorijų – daugybė. Tai – atlikėjai „jauti“, „Flash Voyage“, „Garbanotas“, „ba.“, „Abudu“, „Timid Kooky“, „Pilnatys“, „Solo Ansamblis“ ir kiti.

Svajojančius būti pastebėtais ir pasidalinti savo kūryba nuo klubo „Tamsta“ scenos, organizatoriai kviečia teikti paraiškas el. paštu: konkursas@tamsta.com iki vasario 7 dienos

Laiške atlikėjai turėtų pridėti gyvai atliekamo kūrinio nuorodą (platformose Youtube, Vimeo ar pan.), nurodyti grupės pavadinimą, sudėtį, narių amžių, atstovaujamą stilių, savo kontaktus bei nepamiršti keleto sakinių apie savo grupę.

Į pirmąjį konkurso „Garažas‘22“ pusfinalį susipažinti su atrinktais atlikėjais klubas „Tamsta“ pakvies vasario 23 d., trečiadienį.