Itin retas bendras elektroninės muzikos brolių – Tiga ir Thomas von Party – pasirodymas „gallery 1986”

Sausio 28 dieną, penktadienį, industrinėse erdvėse įsikūrusi ir kultūrai dedikuota „gallery 1986” pristato jau ketvirtą unikalių muzikinių patirčių prisotintą renginį „gallery night”. Vakaro programoje – itin retai kartu pasirodantis elektronikos brolių didžėjų duetas – Tiga ir Thomas „von Party” Sontag iš Kanados bei vietiniai grojikai – Gemayel, Roe Deers, Mario Moretti ir Pinigai. Nakties šviesų choreografiją kurs Andrius Stasiulis.

Vienas įdomiausių atlikėjų techno pasaulyje, Tiga, pasauliniu mastu išgarsėjęs 2001-aisias metais su Corey Hart dainos „Sunglasses At Night“ koveriu, šį penktadienį savo neblėstančia meile elektroninei muzikai dalinsis su “gallery 1986” lankytojais. Tigos kūryba išsiskiria unikaliu dualumu: viena vertus, jis yra pogrindinio techno mylėtojas, bet tuo pačiu yra apdovanotas pop jausmingumu, padedančiu jam rašyti hitais virstančias dainas. Per savo ilgametę karjerą jis remiksavo LCD Soundsystem, Depeche Mode, Coldcut, The XX, Moby ir daugelio kitų atlikėjų kūrinius, o savo įrašų kompanijos „Turbo“ pagalba pasauliui pristatė dabar jau žinomus atlikėjus Duke Dumont, Chromeo ir Boyz Noize. Taip pat, jis dažnai bendradarbiavo su tokiais kūrėjais, kaip James Murphy, Matthew Dear, Pusha T ir „No Fantasy Required“, Hudson Mohawke ir Jake Shears iš „Scissor Sisters“.

Thomas Von Party – tai pagrindinis veikėjas įrašų kompanijos „Multi Culti“ veikloje, svarbi dj persona Monrealio klubų scenoje, o 2014 m. ten pat jis atidarė klubą „Datcha“. Vadovaudamas brolio Tiga įkurtai įrašų kompanijai „Turbo” jis prisidėjo prie daugelio leidinių, remiksų, podcast’ų ir renginių įgyvendinimo bei pasirašė sutartis su tokiais atlikėjais kaip Azari & III, Gesaffelstein, Popof, Brodinski, Sei A ir Proxy.

“Šios, jau ketvirtosios, „gallery” nakties programa pasakoja muzikinės brolybės ir šeimyniškumo istoriją. Viskas prasidėjo dar 2014-ais metais, kai į klubą „Opium” pakvietėme Thomas bendražygį ir „Multi Culti“ dalininką „Dreems“. 2017-ais jie grįžo kartu į mūsų vasaros festivalį „Ant bangos“, o visa kita, kaip sakoma, jau istorija. Meilė tarp jų ir vietinės publikos užsimezgė tvirta ir abipusė. „Mano broliui čia labai patiktų, jis turi pamatyti Vilniaus sceną pats“, pasakė Thomas, o Tiga neatsisakė.”, – nakties programą ir jos atsiradimo aplinkybes paaiškina „gallery 1986” programos vadovas Vidmantas „V” Čepkauskas.

„gallery 1986” – tai 2021-aisias metais Vilniaus Naujamiesčio rajone, buvusioje radijo gamykloje, įsikūrusi daugiau nei 1000 kvadratinių metrų erdvė, skirta įvairių renginių – koncertų, šokių, teatro, šiuolaikinio meno ar kino – įgyvendinimui. Ši atvira kultūrinė laboratorija drąsiai eksperimentuoja su skirtingais nakties, miesto ir dabarties elementais, o atidžiai sudarytoje renginių programoje didžiausias fokusas kreipiamas į čia pristatomų atlikėjų, renginių ir patyrimų aktualumą bei meninę vertę.

Plačiau apie renginį – „gallery 1986” facebooko paskyroje.